B.T.-træthed over lækage

 B.T.s tillidsmand, Klaus Moe, opfordrer nu sine chefer og bladets bestyrelsesmedlemmer til at holde kæft om B.T.s interne forhold, indtil medarbejderne er orienteret.

 

B.T.s tillidsmand, Klaus Moe, opfordrer nu sine chefer og bladets bestyrelsesmedlemmer til at holde kæft om B.T.s interne forhold, indtil medarbejderne er orienteret.

Han er voldsomt irriteret over, at flere vigtige oplysninger om B.T.s fremtid er at læse i andre medier, når B.T.-medarbejderne endnu ikke ved besked.

Senest bragte Berlingske Tidende en artikel, der annoncerede, at DRs Arne Ullum bliver B.T.s nye chefredaktør.

Tidligere har Klaus Moe desuden oplevet, at en journalist fra en anden avis ringede, dagen før fyringen af B.T.s chefredaktør, Kristian Lund, blev offentliggjort. Den pågældende journalist havde alle informationer. Klaus Moe siger, at Berlingske Tidendes artikel, hvori Arne Ullum udråbes som ny chefredaktør, er med til at skabe utryghed og dårlig stemning på avisen.

»Utroligt mange føler sig trådt på, fordi de har en emotionel ting omkring det her. Det er jo Berlingske Tidende som storebror, der får lov. Den historie er eddermame en solo-historie, vi selv gerne ville have haft,« siger Klaus Moe.

På nuværende tidspunkt – kort før Journalistens deadline – er der endnu ikke skrevet kontrakt med den nye chefredaktør for B.T.

Klaus Moe siger, at er Arne Ullum ny chefredaktør på B.T., så har bestyrelsen håndteret sagen forkert. Bestyrelsen burde i så fald have sørget for at holde informationerne for sig selv, indtil B.T.- medarbejderne var orienteret.

Lasse Bolander, koncerndirektør i Det Berlingske Officin og næstformand i B.T.s bestyrelse, afviser, at bestyrelsen eller direktionen har skabt dårlig stemning og utryghed ved at lække informationer:

»Vi kan ikke styre rygte-strømmen, for der er ikke nogen, der lytter til os, når vi siger, at der ikke er ansat nogen endnu,« siger han.

0 Kommentarer