B.T. snyder

TIMING. Konkurrencen på de nye medieplatforme er nu blevet så stor, at nogle af spillerne bevidst snyder med publiceringstidspunktet, så det ser ud, som om de er først med nyheden.

TIMING. Konkurrencen på de nye medieplatforme er nu blevet så stor, at nogle af spillerne bevidst snyder med publiceringstidspunktet, så det ser ud, som om de er først med nyheden. I langt de fleste tilfælde bliver dette ikke opdaget, men da Bt.dk lavede nummeret igen fredag d. 14. november, var det så åbenlyst, at det var svindel og ikke en hurtig journalist, der havde været på spil.
Ekstra Bladet sendte web-tv live fra Rådhuspladsen i forbindelse med lodtrækningen til semifinalerne i Ekstra Bladets pokal-CUP. Udsendelsen startede klokken 12.00, den første kugle blev trukket klokken 12.10, men Bt.dk publicerede allerede historien om de fire holds udtrækning i semifinalerne klokken 11.55. Her er der ikke tale om en vaks journalist. Medmindre der står en krystalkugle i Pilestræde, så er der tale om svindel og gambling med troværdigheden.
Ekstra Bladets web-tv indslag live fra klokken 12.00:
www.ekstrabladet.tv/sport/article1084928.ece
Bt.dk har nyheden på nettet klokken 11.55, 15 minutter før lodtrækningen begynder:
www.sporten.dk/fodbold/sas-ligaen -2008-2009/her-er-pokal-semifinalerne
Johnny Frederiksen, videojournalist, Ekstra Bladet

 

SVAR. Nogle medier anfører korrekt publiceringstidspunktet, mens andre i ny og næ anfører tidspunkt for oprettelse af artikel. Og dermed giver indtryk af, at man var først.
Sporten.dk anfører altid helt per automatik publiceringstidspunktet, som man ifølge Johnny Frederiksen bør gøre.
Artiklen er publiceret klokken 11.55, fordi vi til vores andre koncern-sites Bt.dk og Berlingske.dk har publiceret en artikel som 'teaser' for, at vi følger lodtrækningen.
Sporten.dk's artikel bliver så opdateret med lodtrækningsfakta efter klokken 12.
Vi HAR mulighed for at notere, at artiklen er opdateret. At det ikke er sket, er en fejl – ikke svindel. Og fejl er der altid grund til at beklage.
Men må jeg ikke nævne, at Eb.dk selv har tidspunktet klokken 11.33 på nøjagtig samme lodtrækningsnyhed. Der står så længere nedenunder, at 'den sidst er opdateret kl. 12.14'.
Også her er der oprettet en artikel før lodtrækningen, og også her får læseren det klare indtryk, at nyheden er skrevet før klokken 12. •
Flemming Fjeldgaard, sportschef, Sporten.dk

0 Kommentarer