sportsjournalistik

B.T.’s nye sportschef ejer fanmedie om FCK

B.T.’s nye sportschef er FCK-fan, men afviser at have et habilitetsproblem. B.T. har foretaget ansættelsen med ”utroligt åbne øjne”, siger chefredaktør

Kan man gå direkte fra at drive og tjene penge på et fanmedie om FC København til at være journalistisk sportschef for landets næststørste digitale medie målt på sidevisninger?

Det mener B.T., der fra 1. februar har ansat Kasper Haugaard som ny sportschef.

Han ejer også virksomheden ’Kvart i bold’, der blandt andet producerer podcasts om FCK og sælger ’Kvart i bold’s FCK-inspirerede merchandise i form af muleposer, T-shirts, hoodies og køkkenforklæder.

Ifølge CVR-registret er virksomheden fortsat aktiv og fungerer som enkeltmandsvirksomhed ejet af Kasper Haugaard.

Et storbymedie

Udpegelsen er ifølge ansvarshavende chefredaktør Pernille Holbøll sket med ”utroligt åbne øjne”. Derudover har hun aftalt med Kasper Haugaard, at han træder ud af ’Kvart i bold’ inden han starter som sportschef 1. februar.

I vurderingen lægger hun blandt andet vægt på, at Kasper Haugaard har over 20 års redaktionel erfaring, hvoraf en stor del af den har været i chefstillinger på medier som for eksempel Børsen og DR.

”Det har ikke talt ned i min bog, at han har været engageret og formået at vise både sportsligt og digitalt journalistisk entreprenørskab og gjort erfaring med både lyd og at lave en forretning ud af sin hobby. Jeg synes mere, I skal koncentrere jer om det ret vilde CV, han har,” siger Pernille Holbøll, som også kalder det klart, at han ikke kan fortsætte på ’Kvart i bold’, når han skal være sportschef på B.T.:

”Vi går kritisk og engageret til alle superligahold, men vi er også et storbymedie, som har en puls og et hjerte i Pilestræde i København. Så det har altså ikke talt ned i min bog, at han har vist evner inden for hands-on etablering af et fanmedie,” siger hun og tilføjer, at det heller ikke havde talt ned, hvis Kasper Haugaard havde haft et fanmedie om Brøndby.

Man må gå ud fra, at B.T. som et af de største digitale medier også har en del læsere, der holder med FCM, FCN og Brøndby. Hvordan skal de have tillid til, at I med en sportschef med fortid på et FCK-fanmedie også vil dække de resterende klubber ud fra et neutralt standpunkt?

”De må have tillid til, at både B.T., B.T. Sport og også jeg selv er fuldstændigt professionelle mennesker, som er fuldt ud i stand til at sikre, at vores dækning er fair og begejstret kritisk over for alle hold. Der ser jeg simpelthen ikke noget problem. Det er klart, at hvis han fortsat skulle drive sådan et medie ved siden af, ville det klart være uforeneligt.”

Føler sig ikke inhabil

Selv vurderer Kasper Haugaard heller ikke, at han har et habilitetsproblem:

”Nej, det synes jeg overhovedet ikke, jeg har. Og i princippet ved jeg heller ikke, om ’Kvart i bold’ er et fanmedie. Jeg ved godt, at folk har kaldt det et fanmedie, men vi har bare kaldt det et fodboldmedie, fordi vi gerne vil lidt ud over den der fanjournalistik, som er lidt for jubelglad. Vi ville gerne lave fodboldindhold om en klub, der betyder meget for mange, som er FCK.”

Han er dog FCK-fan og har været det siden 1992, siger han. Og faktisk har hele præmissen for ’Kvart i bold’ ifølge Kasper Haugaard været, at man ville gå mere kritisk til FCK, så man netop ikke kunne blive beskyldt for at være for FCK-venlige.

”B.T. har ikke ansat mig, fordi jeg er FCK-fan, men fordi de forhåbentlig tror på, at jeg er en god redaktionschef. Det er jo min faglighed, og jeg har været redaktør i over 20 år. Jeg har også ledet investorredaktioner, selv om jeg selv har aktier. Jeg har også styret valgkampsdækning, selv om jeg har stemt til et folketingsvalg. Så min faglighed er at lave objektiv og kritisk journalistik. Og den er forholdsvis intakt, synes jeg selv.”

Men når du nævner, at du har lavet politisk journalistik, selv om du har stemt, så er det jo ikke, fordi du har haft et medie, hvor du åbenlyst erklærede din kærlighed til for eksempel Socialdemokratiet?’

”Nej, det har jeg ikke. Men min passion er jo for sport, og passionen har været igennem kærligheden til en klub. Min passion tager jeg med ind på B.T., men klubtilhørsforholdet hænger selvfølgelig fuldstændigt uden for døren, når jeg går derind.”

Kasper Haugaard starter som sportschef 1. februar. I næste uge har han skemalagt et møde med en revisor, hvor han så efterfølgende vil træde ud af sit ejerskab af ’Kvart i bold’. Fanmediet kommer dog til at fortsætte via Kasper Haugaards nuværende kompagnon på mediet, Kasper Larsen.

0 Kommentarer