B.T.’s chefredaktører svarer igen

B.T.'s chefredaktører Olav Skaaning Andersen og Peter Brüchmann svarer igen på Tøger Seidenfadens kritik af B.T.'s Helle Thorning-Schmidt dækning.

B.T.'s chefredaktører Olav Skaaning Andersen og Peter Brüchmann svarer igen på Tøger Seidenfadens kritik af B.T.'s Helle Thorning-Schmidt dækning.

»Tøger Seidenfaden, Politikens ansvarshavende chefredaktør, har i flere måneder kørt en kampagne mod B.T.s dækning af Helle Thorning-Schmidt-sagen.(…) Tøger Seidenfaden har fra begyndelsen kaldt det en 'non-story' og ikke ladet sig forstyrre af facts og kendsgerninger. Ej heller da Stephen Kinnock – efter B.T.s første artikler – besluttede at indlevere en selvangivelse for 2009 i Danmark, eller da Helle Thorning-Schmidt indrømmede, at hun havde afgivet forkerte og modstridende oplysninger om sin mands ophold i Danmark.«

Sådan skriver chefredaktørerne på B.T. Peter Brüchmann og Olav Skaaning Andersen i en kommentar i Politiken i lørdagsavisen, hvor de to har fået lov selv at føre pennen.

Længere nede i de to chefredaktørers kommentar står der:

»Vi har indtil nu kunnet leve med Seidenfadens politisk motiverede angreb, fordi vi slog det hen som blot en fortsættelse af hans øvrige påfund og politiske markeringer: oprettelsen af Irak-centeret, undskyldningen til Muhammeds efterkommere eller offentliggørelsen af jægerbogen. Men efter at Seidenfaden i lørdagens Politiken (28.8.) i en helt igennem frådende klumme påstod, at B.T. i "gennemført ond tro" havde skrevet historierne om Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, er vi tvunget til at reagere. Politikens sagesløse læsere har brug for at vide, at avisens ansvarshavende chefredaktør er længere ude end normalt.«

»Sagen om Helle Thorning-Schmidt er helt reel og kan få afgørende indflydelse på den parlamentariske situation i Danmark, og den vil – uanset Skats afgørelse – efterlade et forløb af sjusk, dumheder, manglende omhu og urigtige oplysninger. Det er ikke kendsgerninger, som Seidenfaden ønsker at tage i betragtning, når han skriver klummer og fører sig frem på tv,« skriver Brüchmann og Skaaning Andersen.

Tøger Seidenfaden svarer i bunden af de to B.T.-chefredaktørers indlæg:

»For læsere, der interesserer sig for kvaliteten af B.T.s journalistik og for substansen eller mangel på samme i Stephen Kinnocks skattesag, må der stadig henvises til min klumme lørdag 28. august eller til Journalistens detaljerede gennemgang i det sidste nummer af fagbladet. B.T.s redaktørers indlæg rummer jo intet herom – ud over det tankevækkende synspunkt, at sagen har afgørende betydning "uanset Skats afgørelse". Klarere kan det vist ikke siges, at hvis man kaster mudder med succes, er det nærmest ligegyldigt, om der var belæg for anklagerne. Sørgeligt.«

2 Kommentarer

Bjarne Jørgensen
7. SEPTEMBER 2010
Re: B.T.'s chefredaktører svarer igen

 Hvorfor går BT's chefredaktører ind i en debat? Hvorfor glæder de sig ikke bare over, at have fået dansk journalistiks højeste udmærkelse? Kritik fra Tøger Seidenfaden.

Sanne Petersen
6. SEPTEMBER 2010
Re: B.T.'s chefredaktører er ligeglade med Skats afgørelse
- Sagen om Helle Thorning-Schmidt er helt reel og kan få afgørende indflydelse på den parlamentariske situation i Danmark, og den vil - uanset Skats afgørelse - efterlade et forløb af sjusk, dumheder, manglende omhu og urigtige oplysninger, mener B.T.s chefredaktører.

En ny type journalistik er opfundet. Kald en politiker for 'skattesnyder' så mange gange, at det er til sidst er ligegyldigt, når en offentlig instans eventuelt modbeviser det. B.T. understreger det selv - det er fuldstændig ligegyldigt, hvad Skat kommer frem til. Vi har slået fast, at hun er grisk og en skattesnyder.

B.T.s oplag styrtbløder i disse tider. Måske man skulle bedrive noget ordentlig og redelig journalistik?