B.T.: Pinds personangreb er »på chokerende lavt niveau«

Søren Pind markerer et lavpunkt i mit arbejde, siger chefredaktør Olav Skaaning Andersen, efter Pind har kaldt B.T.-journalist Lars Fogt »uvederhæftig, løgnagtig bedrager«. Hvis ikke Lars Løkke sætter ministeren på plads, vil Skaaning ikke udelukke injuriesag, siger han til Journalisten.dk.

Søren Pind markerer et lavpunkt i mit arbejde, siger chefredaktør Olav Skaaning Andersen, efter Pind har kaldt B.T.-journalist Lars Fogt »uvederhæftig, løgnagtig bedrager«. Hvis ikke Lars Løkke sætter ministeren på plads, vil Skaaning ikke udelukke injuriesag, siger han til Journalisten.dk.

»B.T.'s journalist Lars Fogt er en uvederhæftig, løgnagtig bedrager – og den eneste, jeg kender, der er fyret fra Ekstra Bladet for at finde på historier uden hold i virkeligheden.«

Sådan skriver udviklingsminister Søren Pind på sin Facebook-profil. Det personlige angreb kommer efter en række artikler i B.T.. Af artiklerne fremgår det, at Søren Pind skulle have forsøgt at skaffe særbehandling til en virksomhed, hvori han har siddet i bestyrelsen.

»Jeg har fremsat et udsagn, der er bevidst injurierende, og hvis B.T. eller Lars Fogt ikke agter at imødegå det, må det jo stå til troende,« siger Søren Pind til politiken.dk.

Han ønsker bevidst at provokere avisen til at anlægge et injurie-søgsmål. Det vil afklare, hvem der har ret, hævder Søren Pind.

Men Søren Pinds angreb er chokerende lavt, mener chefredaktør på B.T., Olav Skaaning Andersen.

Overvejer du at anlægge en injuriesag?

»Jeg tror, at Lars Løkke Rasmussen, der er Søren Pinds chef, vil klare denne her sag, inden den udvikler sig til en injuriesag. Det, Søren Pind gør, er helt uantageligt og på et chokerende lavt niveau for en minister. Jeg har tiltro til, at statsministeren, der også er Søren Pinds ven, siger til ham, at det her ikke er særlig heldigt,« siger Olav Skaaning Andersen til Journalisten.dk.

Han understreger, at Søren Pind ikke har kunnet finde fejl i de artikler, B.T. har bragt.

»Han har ikke kunnet påvise noget som helst galt i den dækning, vi har i avisen. Derfor er det ekstremt lavt, at han går efter Lars Fogts person.«

Olav Skaaning Andersen afviser i øvrigt den påstand, Søren Pind kommer med om, at Lars Fogt tidligere er blevet fyret fra Ekstra Bladet.

»Efter min oplysning er Lars Fogt ikke blevet fyret fra Ekstra Bladet. Det er forkert.«

Du har beskæftiget dig med undersøgende journalistik i nogle år. Kommer det her bag på dig?

»I mit arbejde er det et lavpunkt. En minister går ind, i stedet for at forholde sig til sagens substans, og går efter manden. Så åbenlys en tilsvining af en journalist har jeg ikke oplevet fra folk i Søren Pinds position som minister. Han går ud og skyder på budbringeren i en fuldstændig straight, journalistisk historie.«

Hvis Lars Løkke Rasmussen ikke griber ind, overvejer du så at anlægge en injuriesag?

»Alt er i spil. Lad os nu se, hvad der sker de næste dage med de historier, vi bringer frem, og hvordan Søren Pind agerer. Jeg afviser ingen muligheder overhovedet, men jeg er ret fortrøstningsfuld om, at Lars Løkke går ind og siger til Søren Pind, at det her ikke er en måde at opføre sig på,« siger Olav Skaaning Andersen.

5 Kommentarer

Per Meinertsen
8. NOVEMBER 2010
Re: Hvad blev der af Pind?

Ja - man må da ikke håbe, at BT har skudt en hvid pind efter ham.

(Ja undskyld, den var for dum. Men jeg kunne ikke lade være, når nu ingen andre ville.)

Henning Mikkelsen
8. NOVEMBER 2010
Hvad blev der af Pind?

Stort cadeu til BTs foreløbige arbejde i Pind-sagen. Men det undrer godt nok een, hvorfor ministeren ikke har fået en injurie-sag på nakken endnu. Det må da være i offentlighedens interesse at få afklaret/afprøvet, hvorvidt en siddende minister har gjort sig skyldig i lovbrud. Ellers bliver det da meget vanskeligt fremover at forklare læserne, hvorfor BT bruger så meget spalteplads på politikeres potentielle lovovertrædelser... 

 

Jørgen Larsen
6. NOVEMBER 2010
Re: B.T.: Pinds personangreb er »på chokerende lavt niveau«
Det må være et forsøg fra B.T. på at whitewashe sig selv efter sommerens Kinnock skattesag. Det kan også tænkes at det er Venstres pressetjeneste som har udtænkt en genial strategi for at stille oppositionen i et dårligt lys?
Luci Smith
6. NOVEMBER 2010
Re: B.T.: Pinds personangreb er »på chokerende lavt niveau«

Jeg har ikke meget sympati for B.T.'s metoder, men for mig at se,  er  Søren Pind klar til at gå planken ud.

Jeg håber at han får den retssag, han så brændende ønsker sig.  

bent øberg
5. NOVEMBER 2010
Re: B.T.: Pinds personangreb er »på chokerende lavt niveau«
injuriesøgsmål FRA skaaning / BT ! ??? det sgu interessant !!!

Flere