B.T. overvejer stadig injuriesag mod Søren Pind

Søren Pind trak i weekenden dele af sit personangreb på B.T.-journalist Lars Fogt tilbage. Men det er langtfra nok, og B.T.'s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, overvejer nu et injuriesøgsmål.

Søren Pind trak i weekenden dele af sit personangreb på B.T.-journalist Lars Fogt tilbage. Men det er langtfra nok, og B.T.'s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, overvejer nu et injuriesøgsmål.

Striden mellem Venstre-ministeren Søren Pind og dagbladet B.T. er langtfra overstået.

Selv om udviklingsministeren i weekenden indrømmede, at han ikke havde belæg for dele af sit personangreb og ej heller kunne bevise, at B.T.-journalisten Lars Fogt i sin tid skulle være blevet fyret fra Ekstra Bladet, så fastholder han sit syn på Lars Fogt.

I gårsdagens udgave af Presselogen på TV 2 nævner Søren Pind blandt andet, at han ligger inde med e-mails, der angiveligt er belastende for Lars Fogt.

"En af grundene til, at jeg vil tale med Olav, er, at jeg for eksempel ligger inde med en stærkt injurierende mail, som den pågældende journalist har sendt rundt i nogle systemer. Og den form for arbejdsmetoder vil jeg da gerne drøfte med B.T.," udtaler Søren Pind i programmet, hvor han også fremhæver to pressekendelser mod B.T.

Hele slagsmålet mellem de to parter begyndte, da Søren Pind forleden på Facebook anklagede B.T.'s journalist for at være en "uvederhæftig, løgnagtig bedrager". Endda med tilføjelsen: "… og den eneste, jeg kender, der er fyret fra Ekstra Bladet for at finde på historier uden hold i virkeligheden".

Siden gik han ud i medierne og erklærede, at de personlige angreb var fremsat med vilje:
"Jeg har fremsat et udsagn, der er bevidst injurierende, og hvis B.T. eller Lars Fogt ikke agter at imødegå det, må det jo stå til troende," sagde Søren Pind til Politiken.dk.

Men i weekenden kunne Journalisten.dk bringe ordlyden af en e-mail fra Hans Engell, der afviser, at Lars Fogt i sin tid skulle være blevet fyret fra Ekstra Bladet.

Og i går måtte Søren Pind da også æde dele af anklagerne i sig.

"I sagens natur kunne jeg ikke dokumentere det (fyringen fra Ekstra Bladet, red.). Og ministre skal for det første ikke angribe journalister på den måde, fordi vi er magthavere. Det skal jeg jo også lige lære at vænne mig til. Men det andet er, man skal heller ikke sige noget, man ikke kan dokumentere," siger Søren Pind i Presselogen.

Han har dog endnu ikke valgt at sige undskyld og trække alle beskyldningerne tilbage, og det får derfor Olav Skaaning Andersen til at antyde, at der fortsat kan blive tale om en injuriesag.

"Vi må stadig forbeholde os ret til, at der kan være et injuriesøgsmål, fordi spørgsmålet er, hvor meget Søren Pind trækker tilbage. Nu hører jeg ham sige, at han trækker Eksra Blads-tingene tilbage. Men det er selvfølgelig klart, han også skal trække de andre injurierende ting, han har sagt om vores journalist, tilbage," lød det i går fra Olav Skaaning i Presselogen.

Journalisten.dk har i dag talt med Søren Pinds presserådgiver, som fredag tilbød Journalisten.dk at få et interview i dag mandag med Søren Pind. I dag var beskeden så, at dette dog foreløbig er "udskudt".

Og det planlagte møde mellem Olav Skaaning og Søren Pind er endnu ikke kommet på plads, oplyser Olav Skaaning Andersen til Journalisten.dk.

0 Kommentarer