”Påstandene mod min person bliver grovere og grovere, som tiden går.”
Sådan skrev tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) mandag i et opslag på Facebook, hvor hun kritiserer B.T. for ”igen” at beskylde hende for korruption og bestikkelse. I opslaget skriver hun, at hun nu har bedt sin advokat anlægge injuriesag mod dem og Berlingske.
Anna Mee Allerslev trak sig i oktober sidste år fra posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. Det skete, efter at B.T. blandt andet havde afsløret, at borgmesteren i strid med nedskrevne regler kvit og frit lånte rådhushallen til sin bryllupsreception.
Medier: Det er hendes ret
Det er da også primært B.T., Anna Mee Allerslevs anklager om injurier retter sig mod. Berlingske anklager hun i sit facebookopslag for at videregive B.T.’s injurier.
Men på B.T. er chefredaktør Michael Dyrby ikke bekymret over nyheden om, at der er en stævning på vej.
”Jeg føler ikke, der er grundlag for at rejse injuriesag,” siger han til Journalisten.
Også Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, tager det med ophøjet ro.
”Det er jo hendes ret at gå rettens vej, hvis hun føler, hun er blevet uretfærdigt behandlet. Men jeg er overbevist om, at vi ikke har et problem,” siger han.
Michael Dyrby henviser desuden til, at Pressenævnet for nylig afgjorde en klage fra Anna Mee Allerslev over en del af B.T.’s dækning. Nævnet udtalte ikke kritik.
Advokat: Hun er ophørt som politiker
I et brev til chefredaktørerne for de to aviser skriver Anna Mee Allerslevs advokat, at søgsmålet er funderet i den europæiske menneskeretskonvention, der sikrer private borgere beskyttelse af navn og rygte.
”Det bemærkes, at min klient for længst er ophørt som politiker, hvorfor modstående hensyn til pressens ytringsfrihed vægter langt mindre,” skriver advokaten.
Men Michael Dyrby understreger, at B.T.’s artikler om Anna Mee Allerslev netop knytter sig til hendes gøren og laden som borgmester.
”Det, vi har behandlet, er udelukkende i den periode, hvor hun har været borgmester i Københavns Kommune. Og vores rolle som presse er at undersøge de mennesker, der har eller har haft magtfulde positioner i vores samfund,” siger han.
Ifølge Sten Schaumburg-Müller, der er juraprofessor på Syddansk Universitet, er det korrekt, at privatpersoner er mere beskyttet mod kritik i pressen end en borgmester.
”Men hvis der fortsat er forhold, der knytter sig til hendes rolle som borgmester, så må de selvfølgelig stadig tages op. Det giver jo heller ikke mening, hvis vi ikke længere må skrive om Thomas Borgens rolle i Danske Banks hvidvasksag, bare fordi han er stoppet,” siger han og understreger, at han ikke kan vurdere, om der er hold i de konkrete anklager mod Anna Mee Allerslev.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.