B.T. nomineret til FUJ-prisen for Helle Thornings skattesag

B.T. er blandt de nominerede til prisen for Fremragende Undersøgende Journalistik for artiklerne om Helle Thorning-Schmidts skattesag. Se alle de nominerede her, og læs juryens begrundelser.

B.T. er blandt de nominerede til prisen for Fremragende Undersøgende Journalistik for artiklerne om Helle Thorning-Schmidts skattesag. Se alle de nominerede her, og læs juryens begrundelser.

I aftes blev de nominerede til FUJ-prisen offentliggjort. Prisen for Fremragende Undersøgende Journalistik uddeles af Foreningen for Undersøgende Journalistik (også FUJ).

Juryen nominerer to-tre journalistiske projekter i fem forskellige mediekategorier: Avis, magasin, radio, tv/film og bog.

De nominerede i aviskategorien er Berlingske Tidende (for Den Kurdiske Forbindelse), Ekstra Bladet (for Svindel med CO2-kvoter) og B.T. (for Helle Thorning-Schmidts skattesag).

FUJ's jury består af formand Olav Skaaning Andersen, Anne Lea Landsted, Jesper Tynell, Anders Krab-Johansen, Niels Sandø, Anne Mette Svane, Karin Zillén og Erik Valeur.

FUJ har understreget, at formand Olav Skaaning Andersen, der også er chefredaktør på B.T., ikke deltog i voteringen om at nominere B.T. for Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Juryen skriver om B.T.s artikelserie om skattesagen:

»Gennem grundig journalistisk research, bla. via aktindsigt, afdækker journalisterne, at statsministerkandidat, Helle Thorning-Schmidt, gav modstridende oplysninger til de offentlige myndigheder i forbindelse med hendes mands eventuelle skattepligt i Danmark. Fra idéen om at undersøge, om parret Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock faktisk lever, som de selv siger, til artikelserien er i avisen, ligger et omfattende og systematisk benarbejde med at studere tidligere skatteafgørelser og kortlægge parrets udtalelser om Stephen Kinnocks arbejde og rejser.«

I magasinkategorien er der kun to nomineringer, og det er Fagbladet 3F, der tager dem begge, dog er den ene nominering delt med Information (om Mærsks arbejde i den tredje verden, den anden nominering er for Harboes brug af ungarske arbejdere).

I radiokategorien er det P1 Dokumentar, der er nomineret begge gange, dels for dokumentaren om Scientologys danske friskoler, dels for Patientsikkerhed på privathospitaler.

I kategorien TV/film får TV 2 og DR én hver (henholdsvis Svindel i den københavnske hjemmepleje og Drengen der hængte sig), og Bastard Film er den tredje nominerede for Operation X – Korruption i Kommunen.

I bog-kategorien er det bøgerne Truslen indefra – de danske terrorister, Parken – Løvekongens storhed og fald og Politiets hemmeligheder, der er nominerede.

Du kan læse juryens begrundelser for samtlige nomineringer her.

1 Kommentar

Martin Thimes
15. OKTOBER 2010
Re: B.T. nomineret til FUJ-prisen for Helle Thornings skattesag

Det er også herligt, at FUJ har nomineret Operation X's indslag om svindelchefen fra Københavns Kommune. Godt nok blev han fyret, fordi kommunen havde mistet tilliden til ham, men Politiet har droppet alle anklager mod ham. De kunne ikke finde beviser.

"En usædvanlig veldokumenteret udsendelse om noget så vanskeligt dokumenterbart som korruption. Et sjældent indblik i, hvordan en højtplaceret offentlig ansat har sørget for, at hans gode ven har fået millionordrer og massiv overpris på vedligeholdelse af skoler og institutioner. Og i hvordan det uden videre kan lade sig gøre – også i Danmark, der ikke længere ligger nummer ét på listen over lande med mindst korruption." skriver FUJ i deres indstilling.

Men hvor veldokumenterede er anklagerne om korruption rent faktisk?

http://politiken.dk/indland/ECE1070495/politiet-dropper-sag-mod-kommunal-chef/