B.T.: Måske tvunget til at droppe praktikstillinger fremover

B.T. fraråder journalistuddannelsernes praktikudvalg at sanktionere for avisens brud på praktiksøgningsreglerne: »Vi kan blive tvunget at konvertere praktikstillingerne til rigtige stillinger,« advarer chefredaktør Peter Brüchmann.

B.T. fraråder journalistuddannelsernes praktikudvalg at sanktionere for avisens brud på praktiksøgningsreglerne: »Vi kan blive tvunget at konvertere praktikstillingerne til rigtige stillinger,« advarer chefredaktør Peter Brüchmann.

Efter at B.T. af Journalisten.dk blev afsløret i at kontakte håbefulde praktikansøgere før tid på panikdagen i april, er avisen blevet straffet med seks måneders karantæne, der betyder, at ingen friske praktikanter får lov til at sætte sig bag tastaturet på B.T. i karantæneperioden.

Men det er i virkeligheden værre for de studerende og deres uddannelsesinstitutioner, end det er for B.T., mener Peter Brüchmann.

»Med en karantæne som trussel kan vi blive tvunget til at droppe to praktikstillinger fremover og i stedet ansatte en fastansat journalist som erstatning. Dermed bliver der færre praktikstillinger i puljen,« siger chefredaktøren til Journalisten.dk.

Men praktikudvalgets straf kan også komme til at betyde, at andre praktikanter end de studerende fra landets tre journalistuddannelser på SDU, RUC og DJH i stedet kan komme til at nyde godt af B.T.'s karantæne fra praktikordningen, gør Peter Brüchmann det klart:

»Vi er i den grad friske på at gå ud og se på andre tekniske uddannelsesinstitutioner på tv-området for i stedet at finde egnede praktikanter på den måde til vores web-tv.«

– Det lyder som en trussel om at droppe sanktionerne?
»Nej, det er ikke ment som en trussel. Vi skal hele tiden ændre i vores kompetencer og vil måske bruge lejligheden til at se på, om vi skal ændre i sammensætningen af vores kompetencer på især web-tv området,« siger Peter Brüchmann.

– Kunne I ikke bare lade praktikstillingerne stå standby seks måneder?
»Seks måneder er sgu lang tid for os uden nye praktikanter, så det ville ikke være en god løsning.«

B.T. har dog heller ikke i sinde at tage imod praktikudvalgets sanktionsstraf uden at kæmpe for at få den droppet. Derfor har avisen anket karantænen til Undervisningsministeriet. Samtidig er det ikke klart for chefredaktøren, hvilke dele af B.T. karantænen rammer.

»Sporten.dk er en selvstændig organisation. Betyder det, at den så står uden for sanktionen?« spørger Peter Brüchmann.

3 Kommentarer

Christian Barfoed
25. MAJ 2009
Re: B.T.: Måske tvunget til at droppe praktikstillinger fremover

Dengang jeg gik på Journalisthøjskolen  - og det er altså godt 25 år siden - forsøgte studerende og ledelse også at praktisere nogle Sovjet-agtige regler, som i virkeligheden gør de studerende en bjørnetjeneste.

For der er altså ingen steder ude i virkeligheden, hvor man har den slags begrænsinger, når man ansætter folk.

Drop dog alle de dér overbeskyttende big mother's watching (out for?:-)) you-agtige regler, som alligevel aldrig er retfærdige.

 

vh Christian Barfoed, B.T.  

  

David Wedege
15. MAJ 2009
Re: B.T.: Måske tvunget til at droppe praktikstillinger fremover
Vi er i en overgangsperiode, hvor praktikstederne skal vænnes til, at reglerne tages alvorligt. I sådan en overgangsperiode vil jammer, klagen og pressionsforsøg uundgåeligt høre med. Men jeg tror at rigtig mange var mere tilfredse med panikdagen, end man har været længe. Det går den rigtige vej med at skabe et godt system, og efterårets sanktioner mod TV2OJ var helt sikkert en medvirkende årsag til successen, og sanktionerne mod B.T. fører forhåbentlig til, at der ingen sanktioner bliver næste gang.
Jesper Jensen
15. MAJ 2009
Re: B.T.: Måske tvunget til at droppe praktikstillinger fremover

Det er naturligvis BTs egen sag, hvor mange journalister man vil være med til at uddanne, men hvis man i stedet for journaliststuderende ansætter studerende fra andre uddannelsesinstitutioner til at lave journalistisk arbejde, så må det vel være til fuld løn i.h.t. overenskomsten.

 Peter Brüchmann: "Don't do the crime, if you can't do the time", som de siger i amerikanske gangsterfilm.