Digital omstilling

B.T. lukker papiravis og nedlægger 20 stillinger i stor omlægning

Jonas Kuld Rathje vinker farvel til mediet, der lægger strategien om. Rettet 10:14.

B.T. er ved at være færdig på print, storby-redaktionerne lukker, og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper på mediet.

Det skriver B.T. i en pressemeddelelse.

Avisen udkommer for sidste gang på print ved årsskiftet og bliver derefter 100 procent digital, og alle abonnementsordninger på mediet lukker. Den digitale del af B.T. skal finansieres fuldt ud af annoncer.

B.T. er for nuværende det største digitale medie målt på antal sidevisninger. Det er den position, mediet skal fastholde med en 100 procent digitalt fokuseret strategi.

”B.T. er udkommet som avis siden 1916, og derfor er det et historisk skifte. Heldigvis har B.T. en stærk identitet og en lys fremtid foran sig som Danmarks førende digitale nyhedsmedie,” siger Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver for Berlingske Media, som udgiver B.T., i pressemeddelelsen.

’Dansk journalistiks største satsning’ lægges i graven

Storbyredaktionerne, der blev åbnet i Odense, Aarhus og Aalborg, lukkes. Fra sommer og frem til årsskiftet vil der derfor kun blive udgivet én national udgave af avisen.

Redaktionerne blev lanceret sidste efterår og blev af Anders Krab-Johansen kaldt ’den største satsning i dansk journalistik’. Det er dog ikke gået som forventet med de lokale redaktioner, der havde svært ved at trække abonnenter til. I slutningen af maj fortalte Pernille Holbøll, ansvarshavende chefredaktør for B.T., at de tidsbegrænset ansatte på redaktionerne ikke ville få forlænget deres kontrakter.

”Storbyprojektet var en modig satsning, og medarbejderne på redaktionerne har gjort en stor indsats for, at det skulle lykkes, men vi må konstatere, at forretningen ikke er fulgt med og heller ikke har udsigt til at gøre det. Det tager vi konsekvensen af,” siger Pernille Holbøll i pressemeddelelsen.

Omlægningen betyder, at 10 stillinger bliver nedlagt på storbyredaktionerne. Derudover bliver yderligere 10 stillinger nedlagt. Det gælder fire avis-redigerende, tre i annoncesalg og tre i backoffice.

Jonas Kuld Rathje, der var konstitueret chefredaktør mellem Michael Dyrby og Pernille Holbøll, har i forbindelse med omlægningerne valgt at fratræde sin stilling.

Satser på mobilen

Det er ikke bare en satsning på digital journalistik, B.T. er i gang med. Den er særligt målrettet de mobile platforme:

”De sidste fire år er B.T. vokset eksplosivt digitalt til nu at være det største nyhedsmedie i Danmark. Som forventet er avisoplaget i samme periode faldet, og snart er det ikke længere økonomisk bæredygtigt. Derfor fokuserer vi nu alle vores kræfter på at være bedst der, hvor flest danskere er, nemlig på mobilen,” siger Pernille Holbøll, ansvarshavende chefredaktør på B.T., i pressemeddelelsen.

”Det er især på video, lyd og med nye journalistiske formater, at B.T. skal sikre, at indtjeningen i fremtiden også flugter med den reach og digitale førerposition, som vi allerede har,” siger Pernille Holbøll.

Pernille Holbøll tiltrådte som ansvarshavende chefredaktør på B.T. den 16. maj. Hun blev ansat, efter at Michael Dyrby forlod B.T. som følge af sin håndtering af kritikken rettet mod ham i forbindelse med dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’, der handler om den sexistiske kultur på TV 2 i den periode, hvor han var chef hos TV 2.

B.T.’s chefredaktør var tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, som hun forlod i kølvandet på, at daværende chefredaktør Henrik Qvortrup havde fremlagt sin strategi for bladet.

Rettet 10:14: Det fremgik tidligere, at 10 stillinger blev nedlagt. Der er tale om 20.

0 Kommentarer