Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:18 15.03.2021 Jakob Albrecht

B.T.-redaktionschef beklager tweet i debat om sexisme på B.T.

Redaktionschef på B.T. Henrik Madsen har beklaget et tweet, hvor han i sidste uge forsvarede B.T. i sagen om otte studentermedhjælperes klage over en anden redaktør på B.T.

I tråden på Twitter spurgte tidligere journalistpraktikant Julie Juhler blandt andet Henrik Madsen, hvornår medarbejdere, der blev omtalt på et personalemøde på B.T., ville få besked.

Hvortil Henrik Madsen svarede:

”Julie, for pokker. Synes du virkelig, at du har et ærinde her.”

Lørdag beklagede Henrik Madsen over for Julie Juhler.

”Hej Julie. Jeg er blevet kritiseret for mine bemærkninger til dig under en længere debat i aftes. Med rette kan jeg se efter at have genlæst. Det var alt for hårdt skrevet og det beklager jeg.”

Tråden handler om, hvordan B.T. har håndteret krænkelsessagen, hvor B.T.’s chefredaktion endnu ikke har svaret på krikken.

Jakob Termansen skrev:

Henrik Madsen forklarede, at politikere har pligt til at svare, fordi de har gyldne kæder, men det har en medarbejder ikke.

Fredag var det meningen, at chefredaktør Jonas Kuld Rathje skulle have været gæst hos Ditte Okman i B.T.’s egen podcast, ’Det Vi Taler Om’. Men det blev aflyst.

Hverken Henrik Madsen eller Michael Dyrby ønsker at blive interviewet til Journalisten.

Rettelse: Det var tidligere fremgået, at Henrik Madsen havde slettet sine kommentarer på Twitter. Det er ikke tilfældet. Journalisten beklager fejlen.
Det har også fremgået af artiklen, at Henrik Madsen er graverchef på B.T. Det står nemlig på avisens hjemmeside. Henrik Madsens titel er dog redaktionschef.

SENESTE NYT

Flere nyheder