Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:35 16.05.2023 Morten Bjerregaard

B.T. fjerner video med case fra tidligere sag

B.T. fjerner video med case fra tidligere sag

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

I går eftermiddag udkom B.T. med en artikel med rubrikken ’Direktører vil tilstå: Puttede hård narko i ung kvindes drink på eksklusiv bar’.

Artiklen var udstyret med en video øverst, hvor en case, Emilla Møller-Petersen, fortæller om sin egen oplevelse med drugging.

Efter udgivelsen har Emilla Møller Petersen på Twitter dog kraftigt understreget, at hun ikke har noget med den aktuelle sag at gøre, og at hun ville have fjernet både billede og lydfil i videoen, hvilket skete et par timer senere.

Marie Rask Glerup, der er journalistisk chef på B.T., forklarer til Journalisten, at man på B.T. ofte bringer relateret indhold på artikler inden for samme emne. Og at man i dette tilfælde tydeligt havde gjort opmærksom på, at der var tale om en tidligere sag.

”I den omtalte video sætter hun ord på, hvor stort et problem det kan være i efterforskningen, hvis man ikke opsøger politiet hurtigt nok, hvilket er mega vigtigt at vide som offer for drugging. Men det er klart, at når en case på Twitter direkte frabeder sig, at vi bruger hende igen, så er vi selvfølgelig lydhør over for for det,” siger Marie Rask Glerup.

Skulle I ikke have kontaktet hende for at få tilladelse til at bruge det igen?

”Jo, det kan man sige. Men fordi vi så tydeligt gør opmærksom på, at der er tale om en tidligere sag, så har vi ikke fundet det relevant. Det er beklageligt, at casen føler, som hun gør, men vi har ikke haft andre intentioner end at sprede hendes utroligt vigtige budskab.”

SENESTE NYT

Flere nyheder