B.T. får alvorlig kritik af Pressenævnet

Pressenævnet udtaler "alvorlig kritik" af B.T. for dækningen af Ellen Trane Nørbys (V) boligforhold.

Pressenævnet udtaler "alvorlig kritik" af B.T. for dækningen af Ellen Trane Nørbys (V) boligforhold.

"Pressenævnet har afgjort en sag, hvor folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) havde klaget over omtalen af hendes boligforhold i B.T. Nævnet har udtalt alvorlig kritik af avisen for at bringe forkerte oplysninger i en sag, som var blevet til ved B.T.s egen henvendelse til kommunen."

Sådan skriver Pressenævnet i en pressemeddelelse, der blev sendt ud tirsdag eftermiddag.

Pressenævnet kritiserer blandt andet B.T. for "utilstrækkelig research", fordi avisen ikke undersøgte boligsagen nærmere, efter Ellen Trane Nørby havde fremsendt en redegørelse til de to involverede kommuner. 

"Pressenævnet finder, at B.T. allerede den 13. oktober 2011 af Ellen Trane Nørby var gjort bekendt med, at hun havde sendt en redegørelse til de to kommuner. Avisen havde derfor anledning til at undersøge det videre forløb i sagen. B.T. undlod dette og oplyste fejlagtigt, at Ellen Trane Nørbys forhold var under undersøgelse af Frederiksberg Kommune. Nævnet har derfor udtalt alvorlig kritik af B.T. for utilstrækkelig research. Dette understøttes af, at B.T. med sin anmeldelse til kommunen selv skabte nyheden om en undersøgelse af Ellen Trane Nørbys forhold. En nyhed der viste sig at være uden indhold," lyder det.

Kendelsen vil være tilgængelig i fuld længde på Pressenævnets hjemmeside i løbet af i dag onsdag. 

 

0 Kommentarer