Strategi

B.T.-chef vil satse på borgernære nyheder

Ansvarshavende chefredaktør Simon Richard Nielsen lukker avisens gravergruppe og beskærer tidligere chefredaktørs satsningsområde kraftigt

Fyring af den journalistiske chef, en stor intern rokade blandt journalisterne samt en nedskalering af kriminaldækningen og den undersøgende journalistik.

Ansvarshavende chefredaktør på B.T., Simon Richard Nielsen, løftede tirsdag over for medarbejderne på B.T. sløret for sin vision af avisen.

”Jeg har fuldstændig forståelse for, at det for dem, der er direkte involveret i det her, vil være en stor personlig omvæltning,” siger Simon Richard Nielsen.

Simon Richard Nielsen overtog posten som ansvarshavende chefredaktør på B.T. 1. september, efter at Pernille Holbøll blev opsagt i august efter kun godt et år i Pilestræde. Med rokaden vil Simon Richard Nielsen med egne ord tilbage til det, han ser som B.T.’s dna: Borgernære nyheder.

”Det er nogle meget dedikerede og dygtige mennesker, som har brugt flere år af deres liv på at opbygge kompetencer og kildenetværk. Så ikke alle medarbejdere på B.T. er super begejstrerede lige nu,” siger Simon Richard Nielsen.

Lukker graverredaktionen

På trods af flere dagsordensættende journalistiske projekter gennem årene ser B.T. ind i en fremtid uden en redaktion dedikeret til undersøgende journalistik.

”Vi smelter graverredaktionen sammen med vores samfundsredaktion, så fremover har vi ikke en decideret redaktion for undersøgende journalistik. Samfundsredaktionen giver vores særlige take på de store begivenheder i nyhedsstrømmen. Redaktionen skal arbejde tæt sammen med vores redaktion på Christiansborg,” siger chefredaktøren.

Her vil avisens nye journalistiske chefer Kasper Haugaard, tidligere chef på sportssektionen, og Marie Boe Hansen, der vender tilbage til Pilestræde fra et kort ophold som digital chef hos Sjællandske Medier, spille en stor rolle, lyder det fra Simon Richard Nielsen.

”I den situation, hvor B.T. står lige nu, hvor vi er 100 procent gratis og 100 procent digitale, skal vi have stoppet udviklingen, hvor vi taber brugere. Vi er nødt til at kigge på, hvad der giver brugerværdi, og hvad der giver kommerciel værdi. Og det skal vi gøre noget ved. Og det skal vi gøre noget ved hurtigt,” siger Simon Richard Nielsen.

Han tilføjer dog, at falder journalisterne på B.T. over en god historie, der kræver knofedt, vil avisen fra gang til gang overveje, om der skal kastes kræfter efter den.

Krimstoffet nedskaleres

Under den tidligere chefredaktør Pernille Holbøll valgte B.T. at satse hårdt på kriminalstoffet, hvor avisen hentede flere højtprofilerede krim-journalister fra konkurrenten på Rådhuspladsen.

Hvorfor drosler I ned på krimstoffet?

”Mediebranchen er er presset, og i dag er vi på B.T. markant færre medarbejdere end tidligere. Samtidig er krimredaktionen vokset, hvilket skaber en ubalance i det journalistiske udtryk, som jeg gerne vil have. Ved at skære i krimredaktionen bringer jeg balancen tilbage med den nuværende bemanding.”

Ifølge Simon Richard Nielsen handler det netop om balance.

”Jeg er meget optaget af, at balancen, det optimale punkt mellem, hvad der giver værdi for brugerne, og hvad der giver kommerciel værdi. B.T. er udfordret på antallet af brugere og faldende antal sidevisninger. Den udvikling skal vendes, så hele rokaden skal ses i det lys,” siger han.

Ingen sparerunde

Ud over fyringen af journalistisk chef Marie Rask Glerup vil omlægningerne ikke føre til fyringer blandt de redaktionelle medarbejdere, forklarer Simon Richard Nielsen.

”Dette er ikke en sparerunde,” lyder det.

Med omlægningen vil Simon Richard Nielsen i stedet øge avisens fokus på forbrugerstof.

”Forbrugsredaktionen skal skrive kritisk om privatøkonomi, aktier, renter, boliger og lignende. Redaktionen kommer til at vokse kraftigt. Nogle af de redaktionelle medarbejdere får lidt hybride roller, så vi bliver syv-otte journalister på redaktionen,” siger Simon Richard Nielsen.

Niels Philip Kjeldsen, B.T.’s nuværende forbrugerredaktør, bliver leder med personaleansvar for redaktionen.

Simon Richard Nielsen:

”Forbrugsredaktionen vil få et tæt samarbejde med Euroinvestor, som jeg jo også er ansvarlig chefredaktør for. Euroinvestor vil fungere som en underleverandør til det område.”

0 Kommentarer