B.T.-chef lyver i Cavling-indstilling

Usandt. B.T.'s redaktionschef Simon Andersen lyver i sin indstilling af to B.T.-journalister til årets Cavlingpris for afdækningen af sagen om Henrik Sass Larsen samt Tommy Kamp og miljøet omkring Cafe Vanilla i Køge.

Usandt. B.T.'s redaktionschef Simon Andersen lyver i sin indstilling af to B.T.-journalister til årets Cavlingpris for afdækningen af sagen om Henrik Sass Larsen samt Tommy Kamp og miljøet omkring Cafe Vanilla i Køge.

Simon Andersen skriver følgende i sin indstilling: B.T.- journalisterne Jan Lauridsen og Thomas Nørmark Krog fortjener at komme i betragtning til Cavlingprisen for deres kulegravning af den socialdemokratiske lokalformand Tommy Kamps magtmisbrug i Køge. En sag, lokale medier ikke havde lyst til at røre ved, og som B.T. som eneste landsdækkende medie satte sig for at få afdækket.

Dette udsagn omkring "de lokale mediers manglende lyst til at røre ved sagen" er bekymrende langt fra sandheden. Fakta er, at Dagbladet Køge var først med historien. Den 31. marts "breaker" Dagbladet Køge som det første medie den afslørende historie med to cafeejere, som efter eget udsagn i årevis har bestukket Tommy Kamp mod at sikre sig udeserveringen på Torvet.

Den 1. april skriver B.T. stort set samme historie, og Simon Andersens påstand er næsten tragikomisk i lyset af, at B.T. citerer ikke bare Dagbladet Køge, men også to andre lokale medier i avisens første artikel om Café Vanilla.

I dagene efter citerer B.T. også Dagbladet, da vi var det eneste medie, det lykkedes at få en kommentar fra Tommy Kamp.
Både før og efter Dagbladet Køge startede sagen, har avisen arbejdet kritisk med forholdene omkring Køge Torv og i særdeleshed Tommy Kamp.

Det var Dagbladet, der afslørede hans ubetalte regninger over for en boligforening, og det var Dagbladet, der beskrev hans spirituskørsel få dage før kommunal- og regionsvalget. At de landsdækkende medier igen og igen får æren er, hvad det er, men det er en helt urimelig hån at påstå, at vi i de lokale medier ikke ville røre ved sagen.

B.T.'s redaktionschef ønsker trods gentagne henvendelser fra undertegnede ikke at rette op på sin urigtige prisindstilling. Dette efterlader både Cavling-komiteen og Dagbladet Køge med et gevaldigt problem.
Cavling-komiteen, fordi en indstilling til branchens fornemste journalistpris bygger på en åbenlys usandhed.

Dagbladet Køge, fordi vi ikke kan få Simon Andersen til at korrigere den prisindstilling, som med sin nuværende ordlyd direkte nedvurderer det daglige arbejde, der udføres på Dagbladets Køge-redaktion.
Når Simon Andersen ikke ønsker at rette sin fejl, må vi konstatere, at han ikke har et problem med at lyve over for Cavling-komiteen og resten af den danske mediebranche.

Det er dybt useriøst, og det er dybt ukollegialt.

– Jens Villemoes, journalist, Simon Dinsen Hansen, udgaveredaktør, Christina Hilstrøm, journalist, Dorte Larsen, journalist, Dagbladet Køge

SVAR. Tak til Journalisten for at give mig lejlighed til at svare. Jeg er ked af, at kollegerne på Dagbladet Køge føler sig trådt på. Det var ikke hensigten. Meningen med min indstilling af B.T.'s Køge-historier var at udtrykke stolthed over det arbejde, B.T. har udført, og som direkte har ført til en "oprydning" i det politiske miljø i Køge, herunder en forventet kommende retssag mod den tidligere S-formand.

Jeg håber dog, at det forhold, at det var B.T.'s journalister, der har bragt alle afgørende ulovlige og kritisable forhold frem, giver anledning til, at den lokale presse, herunder Dagbladet Køge, vurderer, hvorvidt den lokale presse i årenes løb har været tilstrækkeligt kritisk og dermed levet op til sit ansvar.

– Simon Andersen, redaktionschef, B.T.

6 Kommentarer

Jørgen Halch Hornstrup
18. APRIL 2019
Det var nu den lokale tv
Det var nu den lokale tv station (Køge TV) der var først med den historie og som hjalp både BT og de øvrige lokale medier.
Jesper Nielsen
18. OKTOBER 2012
Re: B.T.-chef lyver i Cavling-indstilling
Efter 'Hængt ud på forsiden'-programmet i denne uge om Sass-sagen, må man sige, at den her Cavling-indstilling ser særdeles underholdende ud.
Anton Hjejle
24. NOVEMBER 2011
Re: B.T.-chef lyver i Cavling-indstilling
Det har de gode kolleger fra Køge.
Lars Nielsen
24. NOVEMBER 2011
Re: B.T.-chef lyver i Cavling-indstilling

Flovt BT!

I må ind i rækken bag Danmarks mindst lige så seriøse media som jer... Se og Hør og Ude og Hjemme!

Villy Dall
24. NOVEMBER 2011
Re: B.T.-chef lyver i Cavling-indstilling
Men hvem har ret?

Flere