B.T. bragte DBU-produceret video ved en fejl – blev vist 24.000 gange

”Det irriterer mig, at vi ikke selv har fanget den,” siger chefredaktør Michael Dyrby om video, der nu er fjernet

”Indslaget er produceret af Dansk Boldspil-Union.”

Sådan stod der i slutningen af en to minutter lang video på Bt.dk søndag og mandag. Videoen blev vist over 24.000 gange, ifølge B.T.’s egen tæller.

Videoen, der nu er fjernet, havde ingen annoncemærkning og lå i toppen af en redaktionel interview-artikel om tidligere landsholdstræner Morten Olsen. I videoen fortæller fodboldspillere om positive oplevelser med den tidligere træner.

”Det er helt klart en fejl”

Og at bringe den var en klar fejl, fastslår chefredaktør hos B.T. Michael Dyrby.

”Den er fra 2016 og ligger inde i vores lager af materiale. En eller anden har på et eller andet tidspunkt godkendt, at den kan bruges,” siger han.

”Der er mange ting, der er galt med den video. For det første er den slet ikke pakket ind i B.T.-materiale. Den er heller ikke tekstet, som vi gerne vil have det. Og for det tredje er den udelukkende baseret på, hvad DBU har lavet,” forklarer han.

”Jeg ved ikke, hvordan den er havnet hos B.T., for det er før min tid,” forklarer han.

”Jeg ved ikke, om det er en slags pressemeddelelse. Det kunne man godt forestille sig. Men selv dét undergår en form for behandling, og det skal det naturligvis også,” siger Michael Dyrby.

Han forklarer, at B.T. gerne vil have videoer til artiklerne, men at avisen skulle have produceret sin egen video til formålet. Internt vil der nu blive gjort opmærksom på, at B.T. ikke skal bringe videoer på den måde, siger han.

Videoer er de nye pressemeddelelser

Michael Dyrby, er der også andre, der leverer videomateriale til jer, som I bringer? Altså kilder ude i byen?

”Ikke noget, jeg har kendskab til. Men de seneste år har politiske partier og virksomheder – i stedet for at sende en pressemeddelelse – sendt en video med et interview. Det skal man være rimeligt varsom med at bruge,” siger Michael Dyrby.

”Det er ikke en kæmpe fejl. De siger ikke noget forkert,” siger han om fodboldspillerne i videoen.

”Men det er en uskik, at medier bare viderebringer noget, man modtager. Det irriterer mig, at vi ikke selv har fanget den,” siger Michael Dyrby.

0 Kommentarer