B.T. beklager forkert brug af kilde

Ansvarshavende chefredaktør på B.T. Peter Brüchmann beklager, at socialrådgiveren Lene Rems generelle udtalelser kom til at handle specifikt om Bagger-familien.

Ansvarshavende chefredaktør på B.T. Peter Brüchmann beklager, at socialrådgiveren Lene Rems generelle udtalelser kom til at handle specifikt om Bagger-familien.

I Berlingske-kronikken "Når pressen lugter blod" kritiserer Rolf Bagger, som er far til Stein Bagger, pressen. Et af kritikpunkterne er rettet mod B.T., som har brugt socialrådgiver Lene Rem som kilde. Ifølge Rolf Bagger har B.T i en artikel citeret Lene Rem for denne vurdering af ham:

»Stein har jo selv været udsat for det samme af sin far. Det har med stor sandsynlighed fået ham til at tænke: 'Nu skal jeg vise far, hvad jeg kan.' Nu er det kommet ud på et overdrev. Han har fået alt til at brænde i hans evindelige forsøg på at være bedre, end hans egen far var for ham. Og nu går det ud over datteren. På den måde kan man godt sige, at cirklen er sluttet.«

Efterfølgende har B.T.s ansvarshavende chefredaktør, Peter Brüchmann, beklaget, at Lene Rem er blevet brugt, som om hun specifikt vurderer Bagger-familien. I et svar til Rolf Baggers kronik skriver Peter Brüchmann:

»Omkring B.T.'s socialrådgiver og brevkasse-bestyrer Lene Rem udtalte hun sig søndag i generelle vendinger, som hun altid gør i sin egenskab af socialrådgiver. Vi vil beklage, hvis det i nævnte artikel fremstår, som om hun udtaler sig specifikt om familien Bagger. Det har vi beklaget både over for Lene Rem og Rolf Bagger.«

Lene Rem siger til Journalisten.dk, at hun er meget, meget ked af sagen. Peter Brüchmann afviser, at Lene Rem er blevet brugt forkert som kilde med overlæg.

»Det er en beklagelig fejl, som vi ikke er stolte af. Det er ikke vores politik at gøre sådan noget,« siger Peter Brüchmann til Journalisten.dk.

Læs hele Rolf Baggers kronik her.

0 Kommentarer