Avisoplag i frit fald – Erhvervsbladet halveret

Oktober måneds oplagstal er grim læsning for de fleste dagblade. Erhvervsbladet har halveret oplaget i forhold til sidste år.

Oktober måneds oplagstal er grim læsning for de fleste dagblade. Erhvervsbladet har halveret oplaget i forhold til sidste år.

Der er bred rød front, når man kigger på opgørelsen for danske dagblades oplag i oktober i forhold til samme måned sidste år. Kun fire aviser kan melde om mindre fremgang. Af disse er Berlingske Tidende mest opsigtsvækkende, skønt fremgangen kun lyder på godt en procent. Det gør til gengæld, at den med præcis 15 eksemplarer overhaler Politiken som Danmarks næststørste avis.

Men stort set alle andre må konstatere tilbagegang, typisk på fire-seks procent, men i nogle tilfælde meget mere.

Månedens skrækhistorie er Erhvervsbladet, der i oktober 2008 havde et oplag på lidt under 32.000 eksemplarer. I den forgangne oktober er det tal mere end halveret.

Gratisaviserne bløder med. Især Urban, hvis oplag er faldet næsten 40 procent i forhold til oktober sidste år. For 24timer lyder tilbagegangen på godt 20 procent, og MetroXpress går ned med godt 11 procent.

En anden stor taber på oktober-listen er Ekstra Bladet, der også har en tilbagegang på godt 11 procent.

Alt i alt er den samlede tilbagegang for betalingsaviser på 6 procent i forhold til oktober måned 2008, og for gratisaviser er tallet 23 procent.

0 Kommentarer