Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:49 20.07.2023 Morten Bjerregaard

Avisforsider skal kaste nyt lys over terrorangreb i Norge

En udstilling med 200 avisforsider skal belyse de udfordringer, som norske medier, overlevende og efterladte stod overfor i dagene efter terrorangrebet i Norge den 22. juli 2011, hvor Anders Behring Breivik stod bag drabene på 77 personer.

Udstillingen, der foregår på 22. juli-senteret i Oslo, åbnede i går og vil besvare to spørgsmål: Hvordan skal medierne dække alvorlige hændelser, og hvordan tager man hensyn til dem, som står midt i det?

En af historierne i udstillingen kommer fra Tore Remi Christensen, beretter journalisten.no:

”Jeg blev ringet op af medierne, mens jeg var på Utøya. Jeg sagde, at jeg ikke kunne snakke med dem, fordi jeg måtte gemme mig.”

Håbet er, at udstillingen skal give en større forståelse for, hvor vanskelig og kaotisk det hele var i dagene efter terrorangrebet.

”Det er relevant at forstå, hvilke valg der blev truffet i sådan en kaotisk situation, som Norge oplevede. Målet er, at vi skal kunne lære om, hvordan medierne skal håndtere andre lignende situationer, hvis det skulle ske igen,” siger Lena Fahre, direktør for 22. juli-senteret til det norske nyhedsbureau NTB.

SENESTE NYT

Flere nyheder