Avisernes oplagstal rasler fortsat ned

Den nedadgående kurve for avisernes oplag fortsætter. Gratisaviserne er hårdest ramt, viser opgørelse. Kristeligt Dagblad har størst fremgang.

Den nedadgående kurve for avisernes oplag fortsætter. Gratisaviserne er hårdest ramt, viser opgørelse. Kristeligt Dagblad har størst fremgang.

Der har været oplagsmæssig tilbagegang over stort set hele linjen for landets aviser det seneste år. Det viser de endnu ikke kontrollerede udgivererklæringerne fra marts 2010 fra Dansk Oplagskontrol. Samlet set har dagblade tabt 7,9 procent i oplag det seneste år. For eksempel har Ekstra Bladet tabt 11.7 procent, mens B.T.s nedgang er 10,1 procent. Berlingske Tidende er tæt på at holde nullet, mens Jyllands-Posten går tilbage med 8,3 procent. Politiken falder med 5,6 procent. 

De største tabere er imidlertid gratisaviserne. Især 24timer og Urbans læsertal er nærmest styrtdykket med henholdsvis 30 procent og 27 procent. MetroXpress har mistet knap 18 procent sammenlignet med sidste år.

De eneste aviser, der kan melde om fremgang, er avisbranchens dukse – Børsen, Kristeligt Dagblad og Information. På plussiden finder man også Kjertminde Avis og Randers Amts Avis, der er gået frem med omkring 1 procent.
Størst fremgang har Kristeligt Dagblad med 4,5 procent og nu har et oplag på 26.862 eksemplarer.

1 Kommentar

Jan Eskildsen
22. APRIL 2010
Re: Avisernes oplagstal rasler fortsat ned

"De eneste aviser, der kan melde om fremgang, er avisbranchens dukse - Børsen, Kristeligt Dagblad og Information."

 Hvad er det for en gang sludder?  Kan man ikke finde ud af at skrive kvalitetsaviser?