Avisernes musikkritik er håbløst forældet og bliver overhalet af blogs og musikportaler. Det mener en række af musikbranchens yngre aktører.
Igennem mange år har de store dagblade nærmest haft monopol på anmeldelse af musik. Men monopolet er brudt, mener den nye generation af musikkendere, der især udbreder sin viden og meninger gennem blogs og hjemmesider. Det skriver Information.
»Ligesom pladeselskaberne før var gatekeepers, havde aviserne også tidligere en slags monopol på musikkritikken. Det bliver udfordret nu, hvor hundredvis af bloggere måske ikke journalistisk er på niveau, men informationsmæssigt og nuancemæssigt er langt overlegne,« siger Rasmus Ardahl til Information. Han driver musikbloggen metakritik.dk og er ansvarshavende redaktør på musikportalen BandBase.
Artiklen i Information kommer, efter at blandt andet Ralf Christensen, medansvarlig for dækningen af den rytmiske musik på Information, har angrebet Politiken og Berlingskes anmeldere for deres behandling af sommerens festivaller. Christensen anklager de etablerede anmeldere for at være magtfuldendte og konservative og bebuder et generationsskifte i dansk musikjournalistik.
Henrik Aagaard, vært på radiokanalen P6 BEAT, mener, at musikredaktionerne har været for magelige.
»Musiklandskabet har ændret sig radikalt de seneste år. Der foregår så mange ting på så mange forskellige små øer. Man kan ikke længere sidde på redaktionen og få en cd og en pressemeddelelse og så skrive sin anmeldelse ud fra det. Man må ud i den nye virkelighed,« siger Henrik Aagaard til Information.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.