Aviser skriver skidt om betalingsring

To ud af tre overskrifter om betalingsringen er negativt vinklet. Lektor Mark Blach Ørsten fra RUC mener, at det er et problem for den balancerede dækning.

To ud af tre overskrifter om betalingsringen er negativt vinklet. Lektor Mark Blach Ørsten fra RUC mener, at det er et problem for den balancerede dækning.


De danske aviser har været hårde ved den omstridte betalingsring. 67 procent af overskrifterne er negativt vinklet, og kun 13 procent er positive. Det viser en gennemgang, som Mandag Morgen har lavet ifølge politiken.dk.

Mandag Morgen har gennemgået samtlige artikler om betalingsringen i Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken, B.T. og Ekstra Bladet, siden valget blev udskrevet i august 2011.

Selv om langt størstedelen af overskrifterne er negative, viser optællingen, at balancen mellem positive og negative eksperter har været lige.

B.T. har været det mest negative dagblad og Politiken det mindst negative, men alle aviserne har haft en negativ tendens.

»Normalt finder man en fin balance i mediernes dækning, men her sætter aviserne næsten den samme dagsorden. Det er et stort problem, og det strider mod mediernes egne etiske retningslinjer. Debatten bliver snævret ind og kommer til at mangle de nuancer, der er nødvendige for at kunne tage stilling som borger,« siger Mark Blach-Ørsten, lektor ved journalistuddannelsen på RUC, til Mandag Morgen ifølge politiken.dk.

Ekstra Bladet ser intet problematisk i overvægten af negative historier.

»Vi lader os ikke styre af medieforskere eller en folkestemning. Vi har en journalistisk tilgang, og vi laver de kritiske historier. Den væsentligste historie vil altid være den kritiske for os,« siger Poul Madsen til Mandag Morgen.

3 Kommentarer

Kian
7. FEBRUAR 2012
Re: Aviser skriver skidt om betalingsring

Når nu du ikke selv kan læse pointen, så skal jeg da gerne uddybe: Når der ikke er meget positivt at sige om en betalingsring, så er det naturligt, at der skrives mindre positivt om den. Det forstærkes så af at der er flere passionerede modstandere end tilhængere - begge dele præcis som i det eksempel jeg skrev.

Hvis du mener der er nogle positive sider ved betalingsringen, som ikke kommer frem, så kom med dem nu! 

Anna Sørensen
7. FEBRUAR 2012
Re: Aviser skriver skidt om betalingsring

Sikke noget ævl at begynde at tale om pædofili !! Og så er dit eksempel også dårligt, for også pædofili er en sag med mange nuancer...

 Til de neagtive avisoverskrifter, ja, nærmest hetz mod regeringen, kommer så en helt borgerlig TV2 News! Og DR's TV-avis evner ikke at være modvægt, men løber med på en eller anden lemmingeeffekt. Det virker ret sammenspist og er vel også tegn på nyhedsmedier i næsten total selvsving?

Mvh Anna Sørensen

Kian
7. FEBRUAR 2012
Re: Aviser skriver skidt om betalingsring

"Ti ud af ti overskrifter om pædofili er negativt vinklet. Lektor mener, at det er et problem for den balancerede dækning."

Sikker noget  vrøvl. Jeg fornemmer ikke, at der er nogen vigtige positive pointer, der bliver syltet omkring betalingsringen. Det sker om mange andre emner, jeg tvivler på det er tilfældet her.