Avisen.dk beklager rettelse – natklub var ikke satire

Avisen.dk beklager, at de kaldte den nye natklub Jupiter for usand satire. »Det er ret irriterende, for det er en rigtig natklub,« siger klubbens ejer. »Vi har kvajet os,« erkender chefredaktør. Rygtet om, at klubben er løgn, startede på Facebook hos DR-programmet 'Absurdistan'

De seneste dage har en række store medier beskrevet natklubben Jupiter Club. Her skal være babyalarmer på toiletterne, romersk bad midt i klubben og en såkaldt ”picker”, der sorterer i gæsterne ved døren.

I dag har avisen.dk så skrevet, at natklubben er en løgnehistorie. ”Satire fra et program på DR”, lød det i avisen.dk's rettelse.

Men hold tungen lige i munden: Natklubben er ikke satire. Sådan lyder det i hvert fald fra både natklubbens folk og fra den satiriker, der helt ufrivilligt startede rygtet om, at klubben ikke findes.

»Det er ret irriterende, for det er altså ikke satire. Jeg aner ikke, hvor det kommer fra. Det er en rigtig natklub.« siger stifter Anthon Louis Madsen.

Flere medier har ringet: Er det løgn?

Han fortæller, at han er blevet ringet op, fordi andre medier har læst avisen.dk's rettelse og nu tror, natklubben er løgn.

Nicolai Bonnén Rossen arbejder med PR og har skrevet pressemeddelelsen på vegne af Jupiter, fortæller han.

»Jeg kan personligt stå 110 procent inde for det. Jeg sætter både som PR-mand og reporter en ære i at fortælle sandheden, så jeg ville aldrig skrive noget, der ikke passer,« siger han.

Avisen.dk: Vi har kvajet os

Hos avisen.dk beklager chefredaktør Rasmus Emborg, at de har givet indtryk af, at natklubben er en and.

»Der er ikke meget andet at sige, end at vi har kvajet os. Vi har skrevet noget forkert, og journalistik handler om at skrive noget, der er sandt,« siger han.

Årsagen til, at avisen.dk troede, det var satire, er en Facebook-status. Det nu lukkede DR-satireprogram 'Absurdistan' skrev på Facebook tidligere i dag:

”Nu hoppede medierne på den igen. Og "Anthon Louis" er endda et endnu mere fjollet navn end "Morten Olsen"."

Her linkede programmet til artiklen om natklubben Jupiter Club hos avisen.dk, der hed ”Ny natklub: Ejere vil kun have pæne piger ind”.

Absurdistan: Det er ikke satire

Men 'Absurdistans' statusopdatering var ren ironi. Det forklarer Kristoffer Eriksen, den ene halvdel af holdet bag – og ham, der skrev opdateringen.

Han skrev den som en reference til, at han var overrasket over, at den falske natklub for smukke mennesker, som 'Absurdistan' i sin tid opdigtede – nu tilsyneladende var blevet virkelighed.

»Det var en ironisk konstatering af, at virkeligheden har overgået satiren,« forklarer Kristoffer Eriksen til Journalisten.

Ikke desto mindre er den Facebook-opdatering kilden til, at avisen.dk erklærede, at natklubben ikke findes.

”Det viser sig nu, at historien er usand. Det oplyser satireprogrammet 'Absurdistan' på DR3 på deres Facebook-side i dag,” som det lyder i avisen.dk's rettelse.

»'Absurdistan' har jo lavet den slags satire før. Så da vi ser den opdatering, drager vi den fejlagtige slutning, at natklubben er satire. Vi beklager fejlen over for natklubejerne og over for vores læsere. Nu vil vi få rådet bod på det hurtigst muligt.«

Avisen.dk retter – natklubben findes

Efter Journalistens henvendelser har både avisen.dk og 'Absurdistan' rettet.

På avisen.dk har man fjernet 'SATIRE' i overskriften, samt fjernet rettelsen i starten af artiklen. Til gengæld står der nu til sidst:

”Anthon Louis har i dag bekræftet historien over for 'Avisen.dk', efter at der via DR's satirehold 'Absurdistan' blev sået tvivl om rigtigheden af natklubben. Men vi skal understrege, at den altså er god nok – så god fest!”

Absurdistan undskylder og retter

'Absurdistan' på DR3 har også rettet deres statusopdatering. Den lyder nu:

”Rettelse: Det ER åbenbart en rigtig natklub. Undskyld forvirringen. Vi har mange jern i ilden for tiden.”

Anthon Louis Madsen er glad for, at rygterne om, at natklubben er falsk, nu er manet i jorden.

»Det er rart, at det er blevet fjernet. Det var jo ikke meningen, at det projekt, vi har brugt de sidste to måneder på, skulle blive misforstået på den måde,« siger han.

Men han understreger i øvrigt, at natklubbens picker ikke kun vælger pæne mennesker.

»Det er lidt irriterende, at det er blevet forstået sådan. Pickeren vurderer ikke, om du er pæn, men om du ser gammel nok ud. Det er lige meget, om du er grim, bare du ser gammel nok ud,« siger han.

0 Kommentarer