Habilitet

Borgmesterkandidat og avisejer ærgrer sig over sin brors ros i egen avis

I starten af februar blev den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Fredericia Andreas Dyhrberg Andreassen fremstillet positivt i en analyse i Fredericia Avis, som borgmesterkandidaten selv ejer. En analyse skrevet af hans egen bror

Kampen om at blive den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Fredericia er i fuld gang, og i starten af februar landede det, der kunne ligne en gave til kandidaten Andreas Dyhrberg Andreassen fra Fredericia Avis.

I en analyse udgivet i avisen lyder det, at de to andre kandidater ikke har den store rækkevidde. En af dem er tæt på pensionsalderen, hvorimod Andreas Dyhrberg Andreassen er den unge kandidat, der vil ind og tage ansvaret for både partiet og kommunen.

Læserne af analysen fik dog ikke oplyst, at Andreas Dyhrberg Andreassen ejer avisen. De fik heller ikke at vide, at forfatteren til analysen er Andreas Dyhrberg Andreassens bror.

Ked af analysen

Og det ærgrer Andreas Dyhrberg Andreassen, sagde han i ’Presselogen’ på TV 2 i søndags.

”Jeg er utroligt ked af, at han skriver den her analyse. Det vil jeg gerne indrømme. Jeg synes, at det er en bjørnetjeneste,” siger han i programmet.

Det var TV Syd, der i sidste uge skrev, at Fredericia Avis hverken havde deklareret borgmesterkandidatens ejerskab af avisen, eller at skribenten er bror til kandidaten.

Det er ikke første gang, Fredericia Avis omtaler Andreas Dyhrberg Andreassen uden at nævne, at han ejer avisen.

De får Roger Buch, lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), til at ”tænke på Berlusconi i Italien”, siger han i ’Presselogen’.

Alment kendt

Men det er alment kendt i Fredericia, påstår Andreas Dyhrberg Andreassen flere gange i udsendelsen. Han peger på, at værten nævner flere andre medier, som flere gange har nævnt, at han ejer Fredericia Avis.

Alligevel skal det nu tages op på et bestyrelsesmøde i avisens tværpolitiske bestyrelse.

”Her vil vi drøfte det og kommer højst sandsynligt frem til, at det skal deklareres hver gang,” siger Andreas Dyhrberg Andreassen.

Efter TV Syds omtale af sagen har Fredericia Avisen skrevet ind i billedteksten til analysen, at skribenten er bror til Andreas Dyhrberg Andreassen, der også ejer avisen.

0 Kommentarer