Politikens avischef, Jesper Friis, beklager, at avisen sendte en journalist undercover for at dække TV 2s interne medarbejdermøde. (Opdateret)
»Der er ikke så meget andet at sige, end at vi beklager. Der er sket en klar fejl i vores procedurer, så jeg lægger mig fladt på maven. Det har jeg også sagt til Lennart (TV 2s tillidsrepræsentant, red.), siger Politikens avischef Jesper Friis til Jornalisten.dk.
– Hvem traf beslutningen om at sende en journalist undercover til medarbejdermødet?
»Det er ikke en beslutning, nogen har truffet, men noget der skete. At operere undercover var en fejlslutning i momentet. Vi ved godt, at det ikke er en korrekt fremgangsmåde at deltage i et medarbejdermøde i en koncern som TV 2 uden at bede om tilladelse eller give sig til kende.«
– Men der må vel have været en redaktør og et redaktionssekretariat inde over?
»Jo, men metoden fremgik jo ikke af artiklen. Det skal siges, at den pågældende journalist ikke havde nogen ond hensigt med det, hun har foretaget sig. Hendes ambition var at skildre medarbejdernes reaktioner loyalt og sagligt. Den opgave blev løst. Men måden, den blev det på, kan diskuteres«
– Har du planer om at gøre noget for at sikre, at den slags fejl ikke gentager sig?
»Vi bliver alle klogere af den konkrete sag. Hvis man læser vores etiske retningslinjer, er der ingen tvivl om, at den slags metoder bruger vi ikke. Alle snakker om sagen herinde og bliver derfor mere opmærksomme på retningslinjerne. Errare humanum est. Mere er der ikke at sige om den sag.«
– TV 2s medarbejdere reagerede meget kraftigt på artiklen. Hvordan har det påvirket jeres journalist?
»Jeg kan godt forstå, at TV 2s medarbejdere reagerer, som de gør. Det er en følsom situation med nedskæringer og fyringer på vej, og folk har brug for at kunne diskutere frit. Så det er klart, at de bliver rasende over, at der har været en journalist tilstede uden at give sig tilkende. Som ansvarlig chef har jeg tilkendegivet, at metoden var forkert. Og hun er selvfølgelig meget berørt af hele situationen.«
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Et sprogligt spørgsmål: "At kaste sig på maven" for at signalere overgivelse...er det egentlig ikke mere præcist at skrive at man lægger sig på ryggen, for at blotte sin bløde og sårbare side? Eller er mavelandingen et udtryk for, at man underkaster sig vedkommende og afstår fra øjenkontakt?
Hold fast, bliv ved med at forsøge at få en kommentar fra Politiken.
Jeg glæder mig til at læse de uddybende svar - især i betragtning af de harmdirende indlæg, der kom fra Politikens medarbejdere, da Journalisten refererede fra den interne efterkritik på Politiken for ikke så lang tid siden.