Partiavis

Avis vil lave ændringer – så kom opsigelsen fra Søren Pind

Det vækker stærke følelser, at Bornholms Tidende planlægger at skrive Venstre ud af avisens vedtægter

Efter mere end 150 års parløb er tiden inde til, at Bornholms Tidende kapper båndene til partiet Venstre. Det skal ske ved at slette en formulering om, at Bornholms Tidende skal være ”organ for Venstre på Bornholm”.

Det er bestyrelsen, der har fremsat ønsket om at skrive Venstre ud af vedtægterne, og det er et forslag, som chefredaktør Kristoffer Gravgaard støtter op om.

”For mig at se er Bornholms Tidende en avis for sammenholdet om Bornholm, på Bornholm og omkring Bornholm. Der er omkring 20.000 husstande på Bornholm, og der var ikke særligt mange, der stemte på Venstre ved seneste kommunalvalg. Så at begrænse målgruppen til at være dem, der stemmer på Venstre, gør det meget sværere at få medlemmer, der ønsker at støtte op om avisen,” siger Kristoffer Gravgaard.

Han kalder det en ”oprydning” i vedtægterne, der går ud på at tilpasse vedtægterne til virkeligheden.

”Bornholmere, der siger, at de ikke ønsker at abonnere, fordi vi er en avis for Venstre, prøver vi dermed at byde velkommen ved at rydde op i vedtægterne,” siger han.

Søren Pind færdig som skribent

Kristoffer Gravgaard siger, at tilknytningen til Venstre afholder nogle fra at tegne abonnement.

”Men det er ikke halvdelen af øen, der sidder og venter på, at de her forandringer finder sted.”

I sidste uge reagerede tidligere Venstre-minister Søren Pind med at stoppe som skribent på Bornholms Tidende i protest mod vedtægtsændringerne.

I et Facebook-opslag forklarer Søren Pind, at beslutningen blandt andet beror på chefredaktør Kristoffer Gravgaards ønske om ’at ændre på avisens vedtægter, før det overhovedet er kommet op på nogen generalforsamling’.

”Jeg kan ikke leve med den udrøftede omlægning af avisens linje, som er i modstrid med de nugældende vedtægter. Det er ikke ordentligt. Simpelthen,” skrev Søren Pind.

Er i praksis bornholmernes avis

Søren Pind kædede det sammen med, at Kristoffer Gravgaard i avisens spalter har vendt sig mod amerikansk støtte til Bornholm – et ifølge Søren Pind ”grotesk synspunkt”, som finder støtte i Enhedslisten.

Har Søren Pind en pointe i, at kursen bliver ændret, og at det er sket uden nye vedtægter?

”Han har en pointe i, at vedtægterne ikke er ændret, og dermed er vi de facto en avis, der skal være organ for Venstre på Bornholm. Men siden den socialdemokratiske Bornholmeren lukkede i 1994, har vi i praksis været avisen for de fleste bornholmere, fordi det kun er få, der oplever, at de ikke kan se sig selv i avisen, fordi det er Venstres avis.”

Kristoffer Gravgaard forklarer, at Søren Pind har sendt ham sin opsigelse per mail. Kristoffer Gravgaard har efterfølgende takket Søren Pind for hans mangeårige indsats på Bornholms Tidende og inviteret ham til at debattere sine synspunkter. Men tidspunktet passede ikke ind i Søren Pinds kalender.

”Hvis Søren Pind alligevel har mulighed for at komme, er han meget velkommen.”

Bestyrelsesformand Peter Brandt Koefoed forklarer til TV 2 Bornholm, at vedtægtsændringen kommer til afstemning på førstkommende generalforsamling.

 

0 Kommentarer