Avis i splid om nej til Muhammed-tegning

Norske Aftenposten besluttede i sidste uge at lade være med at publicere Muhammed-tegningen. Det mener avisens egen bladtegner, Inge Grødum, er fejt. Nu har han lavet sin egen aktion.

Norske Aftenposten besluttede i sidste uge at lade være med at publicere Muhammed-tegningen. Det mener avisens egen bladtegner, Inge Grødum, er fejt. Nu har han lavet sin egen aktion.

En intern strid om Kurt Westergaards Muhammed-tegning er brudt ud på norske Aftenposten. Efter redaktionsledelsen besluttede, at avisen ikke ville publicere tegningen, har Inge Grødum på bedste satiriske vis udstillet sin egen ledelse. Inge Grødum har således synliggjort sin holdning med en stærkt kommenterende tegning i sin egen avis.

Den viser en forskrækket bladtegner, som er kravlet til tops på en flagstanghøj spidset blyant, hvor han klamrer sig fast med sin tegneblok, alt imens hans gør sig sine tanker: »Men danskene … De har bjælder på!«
Under ham marcherer militante islamister og norske redaktører rundt om blyantstangen i fællesskab. Og mens islamisterne rasler med sværd og gevær, så går de norske redaktører rundt med plakater, hvorpå der står »vær varsom«.

»Lige præcis i dette tilfælde mener jeg, at man burde publicere tegningen. Hele verden kender efterhånden til Westergaards Muhammed-tegning, og dagens situation skyldes militante muslimer med drabsplaner mod den danske tegner. Og når danske aviser støtter Westergaard ved at gengive tegningen, så mener jeg også, norske aviser burde have gjort det,« siger Inge Grødum til Journalisten.no.
Han mener, den norske holdning til at forsvare ytringsfriheden er temmelig vag.
»Det er lidt som at gå op på 10-meter vippen for at vise, at man har mod, og så tør man alligevel ikke hoppe. Man vælger i stedet at gå ned igen,« siger han videre.

Inge Grødum er tidligere kåret som 'årets bedste' avistegner.

0 Kommentarer