Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:19 17.07.2023 Ritzau

Fotograf får bøde og undskylder for at spærre vejen for Pogacar

Fotograf får bøde og undskylder for at spærre vejen for Pogacar

Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Tour de France-rytteren Tadej Pogacar (UAE) blev lørdag hindret i et angreb på den førende Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) op ad den sidste stigning på 14. etape i Tour de France. Tour-arrangøren ASO har uddelt bøder til de to motorcyklister og de to passagerer. Derudover fik de ikke lov til at dække søndagens 15. etape, hvor alle fire er suspenderet.

500 meter før toppen af Col de Joux Plane forsøgte Pogacar at komme væk fra Vingegaard i jagten på bonussekunder, men to motorcykler med fotografer bagpå spærrede vejen for Pogacar.

Fotografen Bernand Papon fra avisen L’Equipe undskylder nu for, at han blev involveret i duellen om den gule førertrøje.

”Da jeg opdagede, at Pogacar gik til angreb, fortalte jeg det med det samme til køreren af motorcyklen, men jeg fik at vide, at han ikke kunne køre frem. Så vi befandt os i en vanskelig situation, da han (Pogacar, red.) kom op til os,” siger Bernard Papon ifølge cyclingnews.com til L’Equipe.

Han forklarer videre, at tilskuerne stod så tæt, at de var tvunget til at træffe et valg om at komme til at spærre vejen eller velte motorcyklen ud i tilskuerrækkerne, der ifølge fotografen ville ende med at skade folk-

”Jeg vil ikke forsvare noget, der ikke skal forsvares. Vi burde ikke have befundet os i den situation. Jeg skulle på et tidligere tidspunkt have sagt til køreren, at han skulle køre hurtigere,” siger han.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder