Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:14 13.09.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Asger Juhl må ikke lave det arbejde for DF, han er ansat til

Asger Juhl må ikke lave det arbejde for DF, han er ansat til

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

For knap en måned siden blev tidligere journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet Asger Juhl annonceret som Dansk Folkepartis nye kampagnechef.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti fra dengang skal Asger Juhl stå i spidsen for valgkampagneindsatsen i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet i 2024, hvor Anders Vistisen er partiets spidskandidat.

Men nu viser det sig ifølge Ekstra Bladet, at Asger Juhl ikke må udføre netop det arbejde, han ifølge pressemeddelelsen fra partiet er ansat til.

Det vil nemlig være i strid med reglerne, da Asger Juhl  ikke er lønnet af partiet selv, men derimod af Europa-Parlamentet som såkaldt ’akkrediteret parlamentarisk assistent’ for europaparlamentsmedlem Anders Vistisen.

”Det ser ikke godt ud for Vistisen. Han bør ikke bruge EP-penge til kampagneaktiviteter, herunder heller ikke Juhls løn,” siger Silje Synnøve Lyder Hermansen, assisterende professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, til Ekstra Bladet. 

”Men det ser heller ikke godt ud for Juhl, der også selv har et ansvar,” tilføjer hun.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Juhl og Vistisen. Ifølge Vistisens kontorchef i Europa-Parlamentet, Jesper Groth Søgaard, overholder alle medarbejdere naturligvis de ansættelsesretlige aftaler.

SENESTE NYT

Flere nyheder