Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:20 15.09.2023 Anna Sol Jørgensen

Asger Juhl er slet ikke ansat som kampagnechef endnu

Asger Juhl er slet ikke ansat som kampagnechef endnu

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kampagnechef eller ej?

Svaret på det spørgsmål har blafret i vinden, siden Ekstra Bladet forleden kunne fortælle, at mediets tidligere journalistiske chefredaktør Asger Juhl ikke må udføre den opgave som kampagnechef for DF i Europa-Parlamentet, som han ellers ifølge en pressemeddelelse fra partiet i august var blevet ansat til.

Men nu oplyser Anders Vistisen, europaparlamentsmedlem for DF og spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2024, til Ekstra Bladet, at Asger Juhl slet ikke er ansat som kampagnechef. Ikke endnu i hvert fald.

”Asger Juhl er lige nu ansat på deltid som særlig rådgiver for mig i Europa-Parlamentet som parlamentarisk assistent. Her skal han arbejde med rådgivning, politisk kommunikation og politiske kampagner om mit virke i Europa-Parlamentet. Ved starten af den officielle valgkampsperiode, der er defineret af Europa-Parlamentet, overgår Asger Juhl til en ansættelse i Dansk Folkeparti med ansvar for den forestående valgkamp,” skriver Anders Vistisen til Ekstra Bladet.

Samtidig beklager politikeren de rodede forklaringer. Da Ekstra Bladet bragte historien forleden, var det uden kommentarer fra Anders Vistisen og Asger Juhl, der ikke vendte tilbage på mediets henvendelser. I stedet fik Ekstra Bladet et skriftligt svar fra Anders Vistisens kontorchef, der oplyste, at alle regler er overholdt for alle ansættelser.

Efter artiklens udgivelse udgav Anders Vistisen et opslag på Facebook, hvor han kritiserede Ekstra Bladets historie. Først efterfølgende har han sendt et skriftligt svar til Ekstra Bladet. Asger Juhl er stadig ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser.

SENESTE NYT

Flere nyheder