Arto: Ekstra Bladets undercover er ok

Det er fint, at Ekstra Bladet i et år har været undercover som en 13-årig pige på chatsiden Arto for at fange pædofile. Det siger Arto-ejer Morten Wagner, selv om han tidligere har kritiseret avisens undercover-metoder.

Det er fint, at Ekstra Bladet i et år har været undercover som en 13-årig pige på chatsiden Arto for at fange pædofile. Det siger Arto-ejer Morten Wagner, selv om han tidligere har kritiseret avisens undercover-metoder.

»Der er ikke særlig mange beskyttende hensyn at tage over for de her fyre, der ikke kan opføre sig ordentligt. Jeg har ikke noget imod, at man fanger så mange af dem som muligt.«

Så kontant er meldingen fra ejeren af chatsiden for børn og unge Arto, netkongen Morten Wagner, over for Journalisten.dk.

Ordene falder som støtte til Ekstra Bladet, der i et år har været undercover på Arto for at fange pædofile. Morten Wagner understreger, at det vigtigste for Arto er, at hjemmesiden er et så sikkert sted som muligt.

Tidligere har Morten Wagner i skarpe vendinger kritiseret Ekstra Bladet for at gå undercover på Arto. Ifølge en pressemeddelelse fra Arto havde avisen oprettet falske profiler som midaldrende mænd og herefter sendt tilbud om sex for penge ud til piger og unge kvinder på chatsiden.

Ekstra Bladet afslørede i dag på forsiden en højtstående politimand fra København, der ifølge avisens oplysninger nu står anklaget for at forsøge at opnå samleje med en mindreårig.

Afsløringen er en del af en serie fra avisen, der flere dage i træk vil afsløre en ny magtfuld pædofil. Mændene er alle fanget, ved at en kvindelig journalist på Ekstra Bladet har oprettet en profil på chatsiden Arto, hvor hun udgav sig for at være 13 år.

Herefter har hun sammen med en kollega arbejdet på at fange pædofile mænd, blandt andet ved at chatte med dem og tale med dem over telefonen.

Avisens chefredaktør, Poul Madsen, forklarer selv i et et videoklip på hjemmesiden, hvorfor Ekstra Bladet har valgt at bruge undercover som metode. Her siger han blandt andet:

»Jeg har ingen skrupler over, at vi har brugt denne her metode. Det er metoden til at få stoppet, at de begår handlingen.«

Ekstra Bladet har også rettens ord for, at både ordvalget og metoden er ok i artiklerne. Den anklagede politibetjent krævede nemlig et fogedforbud, men retten gav avisen medhold.