Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:38 19.05.2022 Christian Lindhardt

Artikel om ”knækstyrede mastodonter” vinder pris

Artikel om ”knækstyrede mastodonter” vinder pris

Uffe Kristensen (tv.) og Morten Damsgaard (i midten) får overrakt diplom af Frederik Thalbitzer. Claus Haagensen

Fire journalistiske produkter blev præmieret, da Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister forleden holdt generalforsamling.

Foreningen har 144 medlemmer i Danmark og er den ældste nationale forening af landbrugsjournalister i verden, stiftet i 1905.

Vindere af multimediekonkurrencen blev Uffe Kristensen og Morten Damsgaard, Maskinbladet, med artiklen Når de knækstyrede mastodonter møder hinanden”.

Den er bragt i Maskinbladets PowerGear, hvor to store knækstyrede traktorer mødes i en test foretaget af de to journalister. Hele produktionen består af artikel, audio, fotos og videoklip.

Vinder af artikelkonkurrencen blev freelancer Aage Krogsdam med artiklen: ”Utraditionel svineproduktion i Nevadas ørken”, hvor en stor svineproducent producerer slagtesvin med foder fra overskudsmad fra Las Vegas’ kasinoer og hoteller.

Vinder af radio/podcast konkurrencen blev Erik Suhr, SEGES, for podcasten ’Afrikansk svinepest i Tyskland: Tættere på den danske grænse’,   mens Mikkel Krogh, SEGES, vandt TV/video konkurrencen blev for ’Bundlinjen: Bliv klog på ESG’.

Alle de fire journalistiske produkter deltager nu i den international konkurrence, hvor vinderne kåres på den årlige konference i International Federation of Agricultural Journalists, der har cirka 5.000 medlemmer over hele verden. Konferencen afholdes i år i Danmark fra den 27. juni til 3. juli.

SENESTE NYT

Flere nyheder