Arrangeret virkelighed i norsk reality

Den norske reality-serie "Jakten på kjærligheten" er taget i at arrangere virkeligheden og lade deltagere spille skuespil.

Den norske reality-serie "Jakten på kjærligheten" er taget i at arrangere virkeligheden og lade deltagere spille skuespil.

Den norske landmand Jostein Sundby virkede synligt overrasket, da han i reality-serien "Jakten på kjærligheten" på norsk TV 2 blev tilbudt en rejse til Amsterdam sammen med sin udkårne.

Men det var han overhovedet ikke, for han havde selv valgt, at turen skulle gå til Holland. Det bekræfter Jostein Sundby selv over for VG.

»Det skulle virke, som om at de havde bestemt, hvor vi skulle hen. Det var sikkert af hensyn til tv, men jeg husker det ikke så godt,« siger han.

Også TV 2's presseansvarlige, Katrine Wergeland, bekræfter, at virkeligheden ikke helt er, som de norske seere oplever den.

»Som udgangspunkt får alle bønderne (deltagerne, red.) lov at ønske, hvor de vil rejse hen, og så efterkommer vi, så godt vi kan, siger hun.

Norske tv-seere oplever således den problemstilling, der også har gjort sig gældende i det danske program "Sporløs". I begyndelsen af året skrev Journalisten om, hvordan "Sporløs" systematisk bad deltagere virke overraskede i forhold til ting, der allerede var aftalt og arrangeret.

Den norske serie "Jakten på kjærligheten" kører på 7. sæson. Det er et hollandsk tv-koncept med originaltitlen "Farmer Wants a Wife".

0 Kommentarer