Arnfeldt tilbød Kjærgaard at se dele af Thornings skatteafgørelse

Troels Lund Poulsens spindoktor tilbød Ekstra Bladets Jan Kjærgaard adgang til at se dele af den fortrolige skatteafgørelse - men ville ikke udlevere kopi af papirerne

Troels Lund Poulsens spindoktor tilbød Ekstra Bladets Jan Kjærgaard adgang til at se dele af den fortrolige skatteafgørelse – men ville ikke udlevere kopi af papirerne

Den særlige rådgiver Peter Arnfeldt tilbød Jan Kjærgaard at se dele af SKAT's afgørelse af Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Det forklarer Jan Kjærgaard til skattesagskommissionen.

Forhandlingerne mellem rådgiveren og Ekstra Bladets journalist om at få adgang til skatteoplysningerne stod på gennem længere tid. I september 2010 foreslår Peter Arnfeldt Jan Kjærgaard, at de mødes et sted »langt væk fra Christiansborg«.

Følg dækningen af skattesagen live:

Jan Kjærgaard vil have en kopi af afgørelsen. Men det er helt udelukket, siger Peter Arnfeldt.

»Han tilbød mig at vise dele af afgørelsen og så var tilbuddet at det ikke måtte fremgå at jeg havde set det og jeg måtte ikke gengive pasager eller sætninger. Jeg må se med mine øjne. Vi nærmer os noget der kunne imødekomme vores ønsker så vi ikke falder i manipulationsgrøften.«

»Jeg siger at jeg er nødt til at skrive at jeg har haft adgang til at se afgørelsen. Poul Madsen må vide at jeg har set afgørelsen.«

Mødet slutter med, at Peter Arnfeldt går i tænkeboks.

»Vi har fundet en forståelse. Vi har et fællesskab, hvor jeg må se afgørelsen på et trygt sted. Det må bare ikke fremgå af artiklen.«

Forløbet med forhandlinger mellem Jan Kjærgaard og Peter Arnfeldt om at få adgang til Helle Thorning-Schmidts skattepapirer begyndte den 23. maj 2010.

»Jeg havde samtale med Poul Madsen 17. september. Før har jeg ikke talt med ham eller andre chefer om det. I begyndelsen af oktober 2010 kalder Poul Madsen mig op. Hvad er status på sagen? Helle-siden var der ikke noget at hente hos. Og så fortalte jeg for første gang om Peter Arnfeldt. Poul Madsens reaktion var: Vi kan ikke løbe an med noget mundtligt. Det er alt for risikabelt. Vi skal have fast grund om fødderne. Vi skal have de ni sider. Ellers er det lige meget.«

0 Kommentarer