Arne Ullum stopper som chefredaktør på B.T.

Arne Ullum stopper som ansvarshavende chefredaktør for B.T. Samtidig opgiver han posten som direktør for Berlingske Digitale Medier. »Det handler ikke om en krise- eller krigs-historie mellem mig og Lisbeth,« siger han til Journalisten.dk.

Arne Ullum stopper som ansvarshavende chefredaktør for B.T. Samtidig opgiver han posten som direktør for Berlingske Digitale Medier. »Det handler ikke om en krise- eller krigs-historie mellem mig og Lisbeth,« siger han til Journalisten.dk.

To-tre måneder mere … og så er det ellers slut og ud af vagten. Arne Ullum forlader både B.T. og Det Berlingske Officin.

»Jeg gik hen over juleferien og spurgte mig selv, om jeg havde det tilstrækkeligt sjovt. Og svaret var nej, for den her nye struktur passer ikke enormt godt til min profil,« siger Arne Ullum med henvisning til, at koncernchef Lisbeth Knudsen har etableret en helt ny opbygning med direktører for meget smalle ansvarsområder.

»Mit speciale har ellers været både det redaktionelle og det kommercielle, men nu ligger ansvaret for annoncesalget hos Søren Hyldgaard, bladsalg hos Morten Suhr og brand marketing hos Mark Hammerich. Det er blevet en funktionsopdelt organisation. Det vil sige direktører med smalle ansvarsopgaver – og det flugter ikke godt med min måde at arbejde på,« siger han til Journalisten.dk.

Arne Ullum understreger samtidig kraftigt, at hans farvel til B.T. og Det Berlingske Hus intet har med hans forhold til Lisbeth Knudsen at gøre. Også selv om Arne Ullum i efteråret var i spil til at få posten som koncernchef for Det Berlingske Officin i konkurrence med netop Lisbeth Knudsen:

»Det handler ikke om en krise eller krigs-historie mellem mig og Lisbeth. Og der er ingen økonomiske problemer i B.T. Vi ligger faktisk over budgettet,« siger Arne Ullum, der fortsætter i stillingen som chefredaktør og direktør for Berlingske Digitale Medier, indtil en ny ledelse er på plads.

Ifølge Journalisten.dks oplysninger var det dog en alvorlig begmand for Ullum, at det ikke blev ham, som fik jobbet som koncernchef for officinet. Og allerede kort tid efter har han angiveligt gjort sig overvejelser om, hvor længe han skulle blive i koncernen.

Hvad han selv skal lave i fremtiden, er endnu uvist:

»Jeg ved jo, at de første to-tre måneder godt kan gå med at fortsætte her – inden der bliver fundet en anden, og vedkommende tiltræder. Og så vil jeg have en pause med mine unger,« siger Arne Ullum, der ikke vil ind på, om David Trads overtager arbejdet med B.T. efter ham.

Tidligere i dag kom det netop frem, at David Trads skifter fra Nyhedsavisen til Det Berlingske Officin, men foreløbig hedder det blot, at Trads er blevet ansat i Det Berlingske Officin som "redaktionel projektleder, hvor han skal stå for tværgående redaktionelle projekter i officinet med direkte reference til koncernchef Lisbeth Knudsen".

Til gengæld siger Arne Ullum, at han selv næppe kommer til at holde den lange pause, han måske godt kunne drømme om:

»Min kone siger, at jeg ikke holder ud til at gå hjemme i mere end 4-6 uger. Dernæst tror hun på, at jeg må videre.«

Han tilføjer dog straks:

»Men ringer der nogen med et rigtigt spændende projekt, så kan jeg ikke sige nej. Og det, jeg er god til, det er at modernisere, udvikle og effektivisere en medievirksomhed. På den måde er det i tråd med det, jeg har lavet,« siger Ullum til Journalisten.dk.

Lisbeth Knudsen udtrykker i en pressemeddelelse beklagelse over Arne Ullums afgang:

»Det er meget beklageligt, at Arne Ullum er nået frem til den beslutning, han nu har taget. Han har, siden han tiltrådte i 2003, gjort et fremragende arbejde på B.T. med at bringe avisen fra et underskud på 33 mio. kr. i 2003 til et tocifret millionoverskud i 2007. Han har stået i spidsen for en redaktionel udviklingsproces og en styrkelse af web-aktiviteterne, som er meget vigtig for B.T.s fremtidige kurs, og det er der al mulig grund til at udtrykke stor anerkendelse af,« siger koncernchef Lisbeth Knudsen.

 

0 Kommentarer