ARKIVPLANER ARKIVERET LODRET

  Brinkmann Kommunikation vil alligevel ikke registrere journalister i arkiv. Retræten falder samtidig med, at firmaet fortryder kritik af journalist. I stedet langer Brinkmann nu ud efter JOURNALISTEN.
 
Brinkmann Kommunikation vil alligevel ikke registrere journalister i arkiv. Retræten falder samtidig med, at firmaet fortryder kritik af journalist. I stedet langer Brinkmann nu ud efter JOURNALISTEN.

Arkivet over danske journalisters meritter bliver ikke til noget. Bagmanden, kommunikationsrådgiver Niels Brinkmann, har opgivet planerne.
Arkivet skulle blandt andet gøre det muligt for ‘interviewofre’ inden for erhvervslivet at tjekke journalisten inden interviewet. Men direktør Niels Brinkmann forklarer i Politiken, at indtjeningen ved arkivet ikke vil stå mål med etableringsudgifterne.
Desuden har mediernes forhåndskritik været med til at sænke arkivet. En del af kritikken er kommet fra DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen. Hun udtalte i JOURNALISTEN nummer 18 i 1998, at registeret var »en form for subjektiv ‘McCarthy-sering’«.
Lisbeth Knudsen hilser Brinkmanns retræte velkommen:
»Det er glædeligt, at han er nået til den konklusion. Jeg advarede i sin tid mod det, fordi det ikke virkede seriøst – og jeg brød mig ikke om den form for registrering. Jeg vil derimod gerne diskutere kvaliteten af den journalistiske dækning. Jeg er glad for, at der ikke var salg i det – og det dermed viste sig, at der var flere og nuancerede holdninger i erhvervslivet,« siger Lisbeth Knudsen.

Trækker sin kritik
Parallelt med at Niels Brinkmann har arkiveret de stærkt promoverede arkivplaner, har han og advokat Ulrik Ibfelt haft korrespondance og et møde med journalist Henrik Grunnet, Nordisk Film, og dennes advokat Tyge Trier.
Baggrunden er, at Henrik Grunnet og Nordisk Film mener, at Brinkmanns udtalelser om Grunnet i JOURNALISTEN nummer 17 i 1998, har injurierende karakter. Udtalelserne faldt, da JOURNALISTEN bad Brinkmann prøvekøre arkivet ved at give karakter til fire navngivne journalister.
Om Henrik Grunnet og hans dokumentar-udsendelse ‘Nødens Købmænd’ lød det blandt andet:
»Han ligger utroligt lavt på skalaen. Alle aftaler omkring hans nødhjælpsprogram … blev brudt,« vurderede Niels Brinkmann blandt andet dengang.
De ord tager Brinkmann nu i sig igen i en skrivelse fra 15. april til Henrik Grunnet, som Brinkmann og advokat Ulrik Ibfelt ønsker skal afslutte tvisten:
»Jeg vil gerne så kraftigt som muligt understrege, at jeg naturligvis ikke kan hævde, at Henrik Grunnet brød alle aftaler. Hvor skulle jeg vide det fra,« lyder det blandt andet i skrivelsen fra Niels Brinkmann.
Henrik Grunnet:
»Hans oprindelige udtalelser gik langt over injuriegrænsen, og han havde ikke dokumentation. Nu trækker han dem tilbage, det er jeg tilfreds med.«

Kritik af JOURNALISTEN
I skrivelsen til Grunnet forsøger Brinkmann desuden at miskreditere JOURNALISTEN. Han kalder artiklen ‘Brinkmanns kort’ – se JOURNALISTEN nummer 17, 1998 – hvor JOURNALISTEN beskrev Brinkmanns erhvervsbaggrund, for »… stærkt eksotisk …«.
Brinkmann fremfører i skrivelsen til Henrik Grunnet, at han ikke fik »chancen for at svare på de konkrete angreb, som blev fremført mod mig i artiklen.«
JOURNALISTEN skal understrege, at Brinkmann fik oplæst samtlige kritikpunkter i artiklen ‘Brinkmanns kort’. Det fremgår blandt andet af, at hans kommentarer til kritikken er refereret i artiklen. Niels Brinkmann ønsker i dag ikke at kommentere sagen over for JOURNALISTEN.

0 Kommentarer