Århus Stiftstidende skal relanceres

Til februar bliver Århus Stiftstidende relanceret som en mere moderne og lokal avis. Det skal vende den årelange udvikling med oplagsnedgang og underskud.

Til februar bliver Århus Stiftstidende relanceret som en mere moderne og lokal avis. Det skal vende den årelange udvikling med oplagsnedgang og underskud.
Siden 2007 har Århus Stiftstidende mistet en femtedel af sine læsere. Avisens underskud skal vendes, og Berlingske Media, der ejer avisen, vil nu prøve en mere offensiv strategi, og det skal derfor være slut med nedskæringer, forklarer koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen.

"Det er det stik modsatte, vi gør. Vi har gennemført omstruktureringer og besparelser, der betyder, at Midtjyske Medier kommer ud med et nul eller et lille plus i år. Med det her investerer vi nu offensivt i at styrke den del af forretningen, der bidrager med den største omsætning," siger hun til Business.dk.

Relanceringens fokus kommer til at ligge på lokaljournalistik, der skal inddrage borgerne i stører grad end hidtil.

"Århus Stiftstidende skal være stedet, hvor der eksperimenteres med og arbejdes med udviklingen af en nærværende og engagerende ny lokaljournalistik målrettet til både avis, web, mobil, de sociale medier og meget mere," siger Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

I spidsen for omstruktureringen står Dorthe Carlsen, der er ansvarshavende redaktør for Midtjyske Medier. Hun beskriver de kommende ændringer sådan her:

"Vi skal have fat i de mange indbyggere i Århus, som i dag helt har valgt aviser fra, eller dem, som lige nu ikke holder byens egen lokalavis. De nødvendige forandringer kan ikke gennemføres, uden at vi samtidig gør op med gamle strukturer, funktioner og vaner internt. Vi har brug for at være mere til stede ude i byen og for at få århusianerne til at bakke op om byens lokale avis, fordi den gør en forskel i deres hverdag," siger hun i pressemeddelelsen.

Dorthe Carlsen vil ikke komme med mere konkrete udmeldinger på nuværende tidspunkt.

1 Kommentar

Jørgen Hansen
26. NOVEMBER 2009
Re: Århus stiftstidende skal relanceres
igen, igen, igen, igen, igen....gad vide om de denne gang rammer opskriften. Man kan jo kun håbe.