Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis får nye chefredaktører

To af redaktionscheferne på Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis forfremmes til chefredaktører, når Turid Fennefoss Nielsen skifter til Nordjyske Medier. “Et ønskejob,” siger Randers Amtsavis' nye chefredaktør

Når Turid Fennefoss Nielsen 1. oktober stopper som chefredaktør for Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis, bliver hendes stilling besat af to mænd, som er fundet internt i huset.

På Århus Stiftstidende bliver redaktionschef Jan Schouby ny chefredaktør, mens Axel Præstmark skal stå i spidsen for Randers Amtsavis.

Det skriver Midtjyske Medier i en pressemeddelelse.

Jan Schouby glæder sig over, at Århus Stiftstidende efter en stor udviklings- og spareplan i 2012 er en sund forretning, der giver overskud:

“Nu har jeg været her på avisen siden 1996, og i den tid er der gennemført mange sparerunder. Men nu er Stiften en god og sund forretning, som jeg glæder mig til at udvikle yderligere. I de kommende måneder og år skal vi arbejde på at fastholde og gerne forbedre mediehusets position i Østjylland. Stiften skal fortsat være hele Østjyllands foretrukne avis, og det skal vi sikre ved at blive endnu skarpere i vores journalistik og have et endnu tættere samspil med Aarhus og oplandet. Vi har allerede lanceret en række nye projekter, der skal styrke vores digitale position, og flere er på vej,” siger Jan Schouby i presemeddelelsen.

Axel Præstmark har arbejdet på Randers Amtsavis i 19 år. Han kalder selv den nye stilling for “et ønskejob.”

“Vi skal lave Danmarks bedste lokale medier. Vi skal være hurtigst med nyheder på nettet og mobilen. Vi skal være bedst med baggrund, analyse, debat og anmeldelse i morgenavisen. Og vi skal have den bredeste dækning med vores lokale ugeaviser. Vi skal konstant se nye muligheder, gribe dem og afprøve dem. Vi skal være kritiske og konstruktive medspillere i vores lokalsamfund. Vi er en del af Randers. Og Randers er en del af os,” siger Axel Præstmark.

Turid Fennefoss Nielsen afløste i 2012 Flemming Hvidtfeldt i stillingen som chefredaktør. Hun begynder som chefredaktør på Nordjyske Medier 1. oktober.

0 Kommentarer