Århus Stiftstidende fokuserer på brugerne

Fra 1. februar udkommer Berlingske Medias avis i Århus i to forskellige udgaver, hvor der er mere fokus på brugerindhold.

Fra 1. februar udkommer Berlingske Medias avis i Århus i to forskellige udgaver, hvor der er mere fokus på brugerindhold.

Læserne og brugerne af Århus Stiftstidendes avis og website skal fremover inddrages meget mere. Sådan lyder programerklæringen fra Dorthe Carlsen, der er ansvarshavende chefredaktør for Midtjyske Medier.

"Vi vil lave meget mere af det, vi er gode til. Den hurtige nyhed og hyppige opdateringer på nettet, og den kritiske, årvågne journalistik, hvor vi går meget mere i dybden i avisen. Og så vil dialogen med læserne være i fokus, uanset om det er i avisen, på Stiften.dk eller på AOA.dk," siger Carlsen i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at der både bliver tale om brugergenereret indhold og stof, som Stiftstidendes journalister producerer på baggrund af brugernes indspark.

Den øgede dialog med læserne er et af nøglepunkterne i den plan for en omlægning af Århus Stiftstidende, som nu er klar. En endnu mere håndgribelig forandring bliver, at avisen fremover udkommer i to forskellige versioner. Én, der er målrettet til folk i Århus Kommune, og én, der retter sig mod omegnskommunerne.

Omlægningen af Århus Stiftstidende er et forsøg på at stoppe den nedtur, som avisens oplagstal og økonomi har været i gennem en årrække. I november sidste år gav Berlingske Medias øverste chef, Lisbeth Knudsen, udtryk for, at det var på tide at vælge en offensiv strategi for koncernens jyske aviser frem for at skære mere ned.

I den forbindelse sagde Dorthe Carlsen, at Århus Stiftstidende havde behov for at få bedre fat i århusianerne. Det forsøger avisen så nu ved blandt andet at oprette et læserpanel kaldet StiftenPanelet.

1 Kommentar

Solveig Mannemar
5. FEBRUAR 2010
Re: Århus Stiftstidende fokuserer på brugerne

Relanceringen lyder som en rigtig god ide og ligeledes den offensive strategi. Men i denne forbindelse lige et lille suk: Vi er nogle abonnenter og borgere i Århus, som interessere os for basket. Og modsat JP så dækker Århus Stiftstidende faktisk den lille sportsgren, men hvorfor vælger man at lægge så stor fokus på herresiden og langt mindre på kvindesiden.

Fx. var der i sidste uge en større artikel m. billede af Åbyhøjs herrehold, som al ære og respekt værd ligger placeret i bunden af ligaen, hvorimod der blot var ca. 10-12 linjer om samme klubs kvindehold, der ligger på en suveræn førsteplads i kvindeligaen og ligeledes netop har vundet pokalfinalen. Er det fordi I vurderer kvindebasket som værende mindre væsentligt? mindre interessant? mindre populært? - eller er der en smule kønsdiskrimination i dækningen?

De af byens sportshold der klare sig godt i deres disciplin, bør vel som udgangspunkt støttes af den lokale avis, og i betragtning af mediernes magt, så vil det kunne skubbe en positiv spiral i gang til glæde for forhåbentlig mange mennsker i byen og af respekt for de mennesker, der dedikerer deres tid og engagement til en sport, som stadig er en lille sport, men formentlig større end curling, som af en eller anden grund får stor mediedækning.

I håb om at dette vil give anledning til lidt eftertanke. Mvh. Solveig Mannemar