Årets World Press Photo uddelt

Den amerikanske fotograf Anthony Suau har modtaget årets World Press Photo-pris for et sort-hvid fotografi af en politibetjent i færd med at ransage et hus i Cleveland, som er røget på tvangsauktion.(Opdateret)

Den amerikanske fotograf Anthony Suau har modtaget årets World Press Photo-pris for et sort-hvid fotografi af en politibetjent i færd med at ransage et hus i Cleveland, som er røget på tvangsauktion.
(Opdateret)

Juryens begrundelse for at tildele Anthony Suau prisen er, at billedet på fornemmeste vis viser følgerne af finanskrisen for de amerikanske boligejere.

Juryen, hvor den danske fotograf Per Folkver sad, hædrede i alt 63 fotografer med priser. For første gang i 11 år er der ingen danskere blandet vinderne.

I første omgang vakte Anthony Suaus vinderfoto dog ikke megen opmærksomhed hos Time, som afviste at trykke hans billedserie fra den økonomiske nedtur, som han oplevede den i Cleveland, Ohio. Derfor blev fotografiet kun publiceret på Times website.

Men selv om Anthony Suau nu kan smykke sig med titlen World Press Photo 2008, er han ikke en travl fotograf. Tværtimod frygter han, at motivet på hans vinderfoto kan blive særdeles virkeligt for hans egen familie, fortæller han i et interview med websitet Photo District News.

Hans eneste opgave i længere tid har således været for et japansk forlag, som ønskede et billede af præsident Obamas indsættelse.

"Hvis situationen fortsætter, som den har været de sidste to måneder, så vil jeg være i fare for at skulle finde mig en anden beskæftigelse," siger han.

Suaus vinderbillede kan ses her.

0 Kommentarer