Årets Pressefoto: Hussein Saleh Hassan blev skudt i hovedet af Gaddafi-tro soldater, da han stormede den lokale politistation.

Årets Pressefoto, Mads Nissen, Berlingske Billedredaktion
Billedet viser en dødeligt hårdt såret Hussein Saleh Hassan, 52 år på et hospital i Tobruk. Han blev skudt i hovedet af Gaddafi-tro soldater, da han sammen med en gruppe mænd stormede den lokale politistation 17. februar 2011. Angrebet på politistationen var et af startskuddene til revolutionen i Libyen.

Dommerne fremhæver fotografens evne til at gå så nænsomt til værks i en krigssituation.

»Det kræver fotografisk mod og en stor portion selvsikkerhed ikke at gå efter det dramatiske inde på sådan et hospital, hvor alle sanser bliver bombarderet konstant. Derfor er det endnu et eksempel på, hvordan denne fotograf formår at arbejde lige så hurtigt som sine kolleger, mens han samtidig evner at destillere følelsen af omgivelserne ind i fotografiet.«

Årets pressefotograf, Mads Nissen, Berlingske Billedredaktion.
Dommerne kårede enstemmigt Mads Nissen til Årets Pressefotograf. Mads Nissen er god til at gå ind i situationen og vide, hvad han vil, lyder dommen.

»Han kender alle de pressefotografiske genrer og mestrer dem, mens han samtidig kan levere meget variation inden for de enkelte genrer. Han besidder tydeligvis også en stor tilpasningsevne og formår at formidle det vigtige i historierne, mens han får følelserne med,« hedder det blandt andet i juryens begrundelse.

0 Kommentarer