Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:42 21.09.2022 Anna Sol Jørgensen

Arbejdstilsynet: Arbejdsgiver skal sørge for tæpper og varmt tøj, når der skrues ned for varmen

Din arbejdsgiver har pligt til at se på, om det er muligt at indføre forebyggende foranstaltninger som varmere tøj, tæpper, pauser med fysisk aktivitet eller lignende, hvis du eller dine kolleger fryser, efter at der er skruet ned for temperaturen på arbejdspladsen.

Det understreger Arbejdstilsynet i en vejledning, efter at regeringen, Danske Regioner og KL tidligere på måneden indgik en aftale om at spare på energien i det offentlige på grund af energikrisen, som betyder, at offentlige arbejdspladser skal holde en indendørstemperatur på 19 grader.

Efterfølgende har Jysk Fynske Medier og DR besluttet at skrue på termostaterne, så der ikke bliver varmet op til mere end 19 grader på arbejdspladserne.

Dermed bliver der koldere på redaktionerne, end hvad Arbejdstilsynet normalt vil anbefale til stillesiddende arbejde. Anbefalingen lyder, at temperaturen ikke bør komme under 18 grader, og at den generelt bør holdes på 20 til 22 grader.

”Ved stillesiddende arbejde vil 18-19 grader føles koldt for mange, og virksomheden vil derfor skulle se på, om det er muligt at indføre forebyggende foranstaltninger,” lyder det i Arbejdstilsynets vejledning.

DR har allerede indkøbt ”billige tæpper til udlån”, og medarbejdere har mulighed for at indgå lokale aftaler om hjemmearbejde, hvis man oplever temperaturen som for lav på arbejdspladsen.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder