Arbejdsnedlæggelser på Midtjyske Medier

Medarbejderne ved Den Journalistiske Klub i Mediehuset Holstebro, der tæller Dagbladet Holstebro-Struer og Lemvig Folkeblad, har i dag nedlagt arbejdet i protest mod nedskæringerne på Midtjyske Medier. Det oplyser Den Journalistiske Klub i Mediehuset Holstebro. (Opdateret).

Medarbejderne ved Den Journalistiske Klub i Mediehuset Holstebro, der tæller Dagbladet Holstebro-Struer og Lemvig Folkeblad, har i dag nedlagt arbejdet i protest mod nedskæringerne på Midtjyske Medier. Det oplyser Den Journalistiske Klub i Mediehuset Holstebro. (Opdateret).

Ifølge en meddelelse er de ansatte stærkt utilfredse med, at der ikke er sket større fremdrift i forhandlingerne, siden nedskæringerne blev meldt ud før påske den 7. april.

Talsmand for Mediehuset Holstebro Henrik Lind Jørgensen siger til Journalisten.dk:

»Vi havde bedt ledelsen om at få nogle tal for, hvordan besparelserne skal udmøntes på de enkelte huse, og først i går fik vi så at vide, at otte medarbejdere i Mediehuset Holstebro skal fyres. Det er ikke konkret endnu, om det er journalister eller andre medarbejdere, der skal fyres. Men vi havde ikke regnet med, at vi skulle af med otte medarbejdere, og det er klart, at det gav os et chok. Samtidig havde vi regnet med at kunne forhandle om alternative besparelser.«

Han fortæller endvidere, at Ringkøbing Dagblad skal af med tre medarbejdere, mens tallene for Viborg Stifts Folkeblad er seks, Randers Amts Avis er syv og Århus Stiftstidende er 15 medarbejdere.

Som tidligere beskrevet af Journalisten.dk er der lagt op til at skære 45 redaktionelle stillinger væk ud af de i alt 227 redaktionelle stillinger hos Midtjyske Medier. Samlet skal der spares 60 mio. kroner. På Dagbladet Holstebro-Struer og Lemvig Folkeblad skal op til en tredjedel af redaktionen beskæres, til trods for at aviserne har præsteret store overskud de seneste 10 år, oplyser Den Journalistiske Klub i Mediehuset Holstebro.

Samtidig med frustration over at blive ramt af afskedigelser er journalisterne under Mediehuset Holstebro tvivlende over for, om den nye fællesredaktion, der skal placeres i Viborg og levere fællesstof til Midtjyske Mediers lokalaviser, skal kunne fungere allerede fra 1. maj.

»Derfor udtrykker vi mistillid til ledelsen. Vi har ikke gjort det for at lave en tom markering, men det er et udtryk for, at vi er frustrerede og ikke kunne se, hvordan vi kunne klare en dag under de betingelser,« siger Henrik Lind Jørgensen.

Medarbejderne vil mødes igen mandag den 20. april klokken for at drøfte situationen, og onsdag 22. april er der stormøde for alle journalister under Midtjyske Medier i Viborg.

Tillidsmand på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Carsten Petersen, bekræfter over for Journalisten.dk, at cirka 15 journalistiske medarbejdere er gået hjem i Ringkøbing, samt at han er på vej til et forhandlingsmøde i Århus om sparerunden, hvor han sammen med tillidsrepræsentanter fra de andre lokalaviser under Midtjyske Medier skal mødes med chefredaktør Dorthe Carlsen.

Læs også: Lisbeth Knudsen: Beklageligt med arbejdsnedlæggelser

samt artiklen: Tillidsmand: Chefer bør ikke gå fri

0 Kommentarer