Arbejdsnedlæggelse fortsætter på BTMX

Medarbejderforeningen på BTMX har besluttet at forlænge arbejdsnedlæggelsen frem til fredag klokken 10. Hver tredje medarbejder forsvinder på grund af fyringer eller udlicitering. ”Jeg forstår kollegernes reaktion,” siger tillidsmand Rasmus Skat Andersen (Opdateret d. 2/3 kl. 10.50: Arbejdet genoptages)

”Medarbejderne er chokerede over ledelsens udspil.”

Så kort kan reaktionen på BTMX beskrives ifølge tillidsmand Rasmus Skat Andersen, efter at Berlingske Media i går præsenterede en ny digital plan med omfattende besparelser.

Tidligere i dag besluttede medarbejderne på Berlingske at genoptage arbejdet. Men på BTMX fortsætter arbejdsnedlæggelsen.

”Jeg forstår kollegernes reaktion. Det er folks hjerteblod, som bliver ødelagt, som de opfatter det,” siger Rasmus Skat Andersen.

Folks hjerteblod bliver ødelagt”

Sparerunden reducerer antallet af medarbejdere i koncernen med omkring 10 procent. Men BTMX er særligt hårdt ramt.

Ifølge Rasmus Skat Andersen vil ledelsen fjerne en tredjedel af medarbejderne med fyringer og udlicitering og satse på gratis indhold. 

Hvad betyder det, at hver tredje medarbejder forsvinder?

”Folk kommer til at løbe sindssygt stærkt. Det er ikke befordrende for arbejdspresset.”

Layout til eksternt bureau

Det er ledelsens plan, at layout af Berlingskes og BT’s papiravis skal udliciteres til det eksterne bureau Wunderkind.

Sparerunden betyder, at BTMX skal konkurrere med for eksempel Ekstra Bladet med langt færre medarbejdere.
Ifølge DJ's lønstatistik var der før sparerunden 86 medlemmer ansat på BTMX i oktober 2017. På Ekstra bladet var der 99 DJ-medlemmer. Oveni skal lægges medarbejdere og ledere, der ikke er medlem af DJ.

I 2017 nedlagde BTMX 12 praktikstillinger, fyrede de fastansatte fotografer, mens 10 medarbejdere tog imod en frivillig fratrædelse.

I en udtalelse siger medarbejderne:

”Vi stiller os uforstående over for, at der igen skal ske så voldsomme afskedigelser på BTMX. Og at hele Berlingske Media skal spare hver 10. medarbejder væk. I BTMX-regi betyder det, at hver tredje medarbejder fremover ikke længere skal være i huset,” lyder det i udtalelsen. ”Vi er dybt chokerede over, at man vil outsource hele redaktionssekretariatet til en virksomhed uden for huset. Vi betragter det reelt som en fyring af 17 medarbejdere.”

Opdatering d. 2/3 kl. 10.50: Journalisten erfarer, at arbejdet er genoptaget efter et medarbejdermøde.

0 Kommentarer