Arbejdsløs journalist: »Jeg havde aldrig troet, jeg skulle trække stikket på den måde«

Mens ledigheden for hele arbejdsmarkedet er faldet, så ser det anderledes ud for medlemmer af Dansk Journalistforbund. For rigtig mange journalister er tilværelsen som ledig et stort chok. Det havde de aldrig forestillet sig. Hør flere af dem fortælle hvorfor.

Mens ledigheden for hele arbejdsmarkedet er faldet, så ser det anderledes ud for medlemmer af Dansk Journalistforbund. For rigtig mange journalister er tilværelsen som ledig et stort chok. Det havde de aldrig forestillet sig. Hør flere af dem fortælle hvorfor.

"Helt nye ledighedstal fra Danmarks Statistik viser at bruttoledigheden er faldet med 1.200 personer fra marts til april."

Sådan lød det optimistik for nylig i flere medier – heriblandt Avisen.dk.

Tallene gjaldt dog hele arbejdsmarkedet. Og for mediefolk er sitauationen fortsat en noget anden. Her er ledigheden nemlig steget, mens den samlet set er faldet.

Men hvordan opleves det af den enkelte?

Fagbladet Journalisten undersøger i det sidste nummer inden sommerferien, hvordan det er at gå sommeren i møde uden feriepenge på lommen.

Her fortæller blandt andre Sidse Ewald, formand for Den Danske Publicistklub, at hun aldrig havde forestillet sig, at hun skulle komme i denne situation:

»Men det er jeg kommet, og det er der så mange andre, der også er.«

Troen på, at ledigheden kun er noget, der rammer alle de andre, går igen hos flere. Blandt andet fortæller Louise Paustian, der senest har været ansat hos Ipsen og Partners:

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle trække stikket på den måde. Normalt er jeg sådan en, der handler for at forandre situationen og altid har en plan B. Men jeg var sat skakmat og havde brugt alle de planer, jeg havde i ærmet. Det var rigtig hårdt.«

Louise Paustians og Sidse Ewalds historie kan du læse her: Fem ansigter på arbejdsløsheden.

Se også Journalisten.dk's tv-indslag med Ulla Jepsen: »Hvis ikke jeg er mit arbejde, hvad er jeg så?«

0 Kommentarer