Beskæftigelse

Arbejdsløsheden for de erfarne er lavere end for de unge

”Beskæftigelsen for medlemmerne over 50 år er rigtig god,” siger a-kasse-direktør

Journalisten kunne i sidste uge fortælle, at det for øjeblikket vrimler med stillingsannoncer, og at ledigheden i a-kassen AJKS lå nede på syv procent i januar 2022.

Tallene fra arbejdsløshedskassen for journalistik, kommunikation og sprog (AJKS) viser, at det faktisk også går godt med beskæftigelsen blandt medlemmer over 50 år.

I januar 2021 havde AJKS 692 medlemmer over 50 år, som var berørt af ledighed.

Samme måned i år var det tal faldet med 26 procent til 511 medlemmer, oplyser direktør i a-kassen Linda Garlov.

Faktisk er risikoen for at stå uden job lavere blandt a-kassens modne medlemmer.

”Når vi kigger på tallene, er der en lav ledighed for dem over 50 år, og den er lavere end hos de yngre medlemmer. Beskæftigelsen for medlemmerne over 50 år er rigtig god,” siger Linda Garlov.

De har allerede et job

Forklaringen på de lave ledigstal er, at mange i gruppen over 50 år ikke behøver søge arbejde, fordi de allerede har et job. Men de er lidt dårligere stillet, hvis de bliver ramt af ledighed.

”Vi kan se, at hvis man bliver ledig, kan det tage lidt længere tid at komme i arbejde igen, men de kommer i arbejde,” siger Linda Garlov.

Journalisten beskrev i efteråret 2021, hvor sjældent dagbladene ansætter medarbejdere over 50 år.

De 26 journalister, som Jysk Fynske Medier ansatte i deres lokalmedieoprustning, var for eksempel alle under 55 år. Og det samme gjaldt alle 18, der fik fast arbejde på Jyllands-Postens nye digitale lokalmedier.

Det kan med andre ord være svært at få et job på et nyhedsmedie. Men der findes andre relevante stillinger inden for medier og kommunikation, hvor ansøgerne med stor erfaring er efterspurgte, forklarer Linda Garlov.

”Hvis man for eksempel har en årelang erfaring som dagbladsjournalist, så har man fået en masse kompetencer, som man kan bruge andre steder,” siger hun.

0 Kommentarer