Arbejdet genoptaget på Midtjyske Medier

Medarbejderne på Dagbladet Holstebro-Struer, Lemvig Folkeblad og Dagbladet Ringkøbing-Skjern har genoptaget arbejdet mandag formiddag. Medarbejderne satser på, at forhandlingerne om den varslede fyringsrunde kan nedbringe antallet af afskedigelser.

Medarbejderne på Dagbladet Holstebro-Struer, Lemvig Folkeblad og Dagbladet Ringkøbing-Skjern har genoptaget arbejdet mandag formiddag. Medarbejderne satser på, at forhandlingerne om den varslede fyringsrunde kan nedbringe antallet af afskedigelser.

Medarbejderne ved Den Journalistiske Klub i Mediehuset Holstebro nedlagde fredag arbejdet i protest mod nedskæringerne på Midtjyske Medier. De ansatte var stærkt utilfredse med, at der ikke var sket større fremskridt i forhandlingerne. Nedskæringerne blev meldt ud før påske den 7. april. Samlet skal der spares omkring 60 millioner kroner.

»Når kollegaerne har genoptaget arbejdet, er det, fordi vi mente, at der var mulighed for at komme videre. Forventningerne er, at der kommer skred i forhandlingerne, så vi kan få nogle konstruktive forhandlinger, der kan nedbringe antallet af afskedigelser,« siger fællestillidsrepræsentant Jens Kirk.

Tillidsrepræsentanterne har ifølge Jens Kirk efterlyst at få mere at vide om den økonomiske situation, så de kan komme med alternative forslag til besparelser. Han ser dog helst, at forhandlingerne ikke trækker længere ud end højst nødvendigt. Det var hårdt nok for kollegaerne at blive sendt hjem på påskeferie med beskeden om en sparerunde, uvisheden og ingen at dele det med i ferien.

»Mange kollegaer går rundt med ondt i maven på grund af usikkerheden. Vi vil gerne have tid til at forhandle for at opnå et godt resultat. Hvis der er udsigt til at opnå noget, så skal vi selvfølgelig bruge en dag ekstra. Men hvis der ikke er udsigt til noget, skal vi ikke bruge en dag ekstra. Vi har fået den melding, at folk hellere vil have besked hurtigt,« siger Jens Kirk og fortsætter:

»Vi håber, at ledelsen vil lytte til de folk, der beder om frivillige fratrædelser. Ledelsen tager det forbehold, at der kan være medarbejdere, de ikke vil give slip på, men vi håber, at de vil lytte, så vi kan nedbringe antallet af fyrede,« siger han.

Derudover oplyser han, at det tyder på, at der også vil være fyringer blandt ledende medarbejdere. Han har tidligere opfordret til, at nedskæringerne ikke kun kommer til at ramme de menige ansatte.

Tillidsrepræsentanterne har indkaldt til et orienteringsmøde i dag mandag på Viborg Sifts Folkeblad klokken 17 for samtlige redaktionelle medarbejdere på Midtjyske Medier. Mødet blev indkaldt i midten af sidste uge og er ikke direkte afstedkommet af arbejdsnedlæggelsen i weekenden.

0 Kommentarer