Arbejderen skærer en million – satser på nettet

Arbejderen udkommer fire i stedet for fem dage om ugen på papir og indfører betaling på nettet. Den nye mediestøtte koster avisen en million over tre år, fortæller redaktør Birthe Sørensen

Fra den 15. februar vil Dagbladet Arbejderen gå over til at udkomme fire dage om ugen som papiravis i stedet for de nuværende fem dage.

Den nye lov om mediestøtte betyder ifølge Arbejderen, at avisen de næste tre år mister en million i støtte. Ved at skære en enkelt avisdag væk kan Arbejderen opnå en stor besparelse på portoudgifter.

Birthe Sørensen, redaktør på Arbejderen, siger, at avisen nu vil opprioritere netavisen.

»Vi ved godt, at en del af vores nuværende abonnenter ikke bruger Arbejderens hjemmeside særlig meget. Det håber vi, at de vil begynde at gøre nu. Her vil være mulighed for at få aktuelle nyheder og længere baggrundsartikler, som du ikke kan få andre steder,« siger Birthe Sørensen.

Arbejderen indfører også betaling for dele af indholdet på nettet. Men det bliver ikke ligesom på Politiken og Berlingskes hjemmesider, hvor man kan læse et vist antal artikler på en måned, inden man skal betale.

»Betalingsmure er i sin eksperimenterende fase, og vi vælger en model, hvor vi selv vælger, hvad vi har bag muren, og hvad vi har foran muren. Vi vil fortsat have en række gratis tilbud, som vi håber kan trække folk ind. Vores mere specielle og unikke artikler vil være bag muren, og det er dem, der skal sælge,« siger Birthe Sørensen.

Arbejderen begyndte for alvorlig at satse på hjemmesiden efter en større relancering i 2012.

»Vi ved jo alle sammen, at hele mediebilledet er i gang med at ændre sig. Det oplever vi hver eneste dag. Den nye generation er født og opvokset med internettet, og alle eksperimenterer med at finde deres ben i det her,« siger Birthe Sørensen.

Kan det måske i virkeligheden ende med at blive meget fedt, at I er blevet tvunget til at satse mere på nettet?

»Jamen, det håber vi da. Men der er jo ingen, der præcist ved, hvordan det spænder an.«

Fremover vil papiravisen udkomme fra tirsdag til fredag. Den nye mediestøttelov gør det muligt at fortsætte med at få støtte som dagblad med fire ugentlige udgivelser. Aviser, som udkommer færre dage om ugen defineres ikke som dagblade. Samtidig med ændringerne bliver abonnementsprisen sænket med otte procent, skriver Arbejderen.dk.

Arbejderen.dk skriver også, at Arbejderens ledelse i løbet af de kommende måneder vil invitere avisens abonnenter til læsermøder rundt omkring i landet for at orientere mere grundigt om Arbejderens situation og de nye tiltag, herunder de muligheder hjemmesiden giver. Møderne vil snarest blive annonceret i avisen.

0 Kommentarer