Aprilsnarren er ved at uddø i de danske medier

Der bliver langt mellem aprilsnarrene i medierne i morgen. Tiden er løbet fra det, mener de fleste landsdækkende medier

’Haj løs i Kattegat’, ’Levende kyllinger i påskeæg’, ’Nationalmuseet vil servere oldtidsfund’ og ’Ghita Nørby bliver radiovært’. Det er nogle af de aprilsnarre, danskerne er blevet præsenteret for i de danske medier gennem årene, men i morgen skal man se godt efter for at finde dem.

Langt de fleste landsdækkende medier, som Journalisten har været i kontakt med, har nemlig droppet den årlige spøg.

Således svarer både TV 2 og DR, at brugerne ikke skal lede efter en aprilsnar hos dem.

”Det har vi ikke gjort længe. Vi mener ikke, at tiden er til at opdigte nyhedshistorier. Heller ikke selv om det er som led i en hyggelig tradition,” siger souschef på TV 2 Nyhederne Jacob Kwon.

Nogenlunde samme melding kommer fra DR’s nyhedschef, Thomas Falbe.

”Det er faktisk en del år siden, at vi besluttede at stoppe med den tradition, primært fordi jeg synes, at tiden er løbet fra den,” siger han.

Heller ikke på en stribe landsdækkende dagblade har de planer om at lave en aprilsnar.

”Vi er ikke sjove nok til den slags, og jeg synes også, tiden er løbet fra aprilsnar,” siger chefredaktør på B.T. Jonas Kuld Rathje.

Og heller ikke Børsen, Jyllands-Posten eller Avisen Danmark vil drive gæk med læserne. Det svækker troværdigheden, siger Avisen Danmarks chefredaktør, Peter Orry.

Til gengæld kunne der godt være noget at komme efter i både Ekstra Bladet, Politiken og Berlingske, hvor de kryptiske svar lyder ”det må vi se”, ”måske” og ”ingen kommentarer”.

 

0 Kommentarer

Læs også

Debat: Fri os fra aprilsnar-nyheder i år

Debat: Fri os fra aprilsnar-nyheder i år

31. MARTS 2020