Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:24 17.05.2022 Sandra Kaarsgaard

Appel til journalister: Udelad dommeres navne

Dommere bliver hængt ud med navn på sociale medier, og det har fået formand for Dommerforeningen Mikael Sjöberg til at sende en appel til Politi- og Retsreporternes Forening.

Det skriver Mediawatch og AdvokatWatch.

Ifølge Dommerforeningen bliver dommere og domsmænd i stigende grad nævnt med navn i retsreportager, og det har medfulgt, at flere dommere er blevet generet på sociale medier over deres afgørelser.

”Hvis vores navn kommer frem, og vi har truffet en afgørelse, som alle borgere ikke er enige i, og det sker jo ofte, så er der en risiko for det. Vi synes, det er en helt unødvendig oplysning, hvem der er dommer i sagen,” siger Mikael Sjöberg til Mediawatch og tilføjer, at dommerne ikke afsiger domme og kendelser i eget navn.

I et brev til Politi- og Retsreporternes Forening henstiller Mikael Sjöberg derfor til, at medierne i stedet omtaler dommere i konkrete sager som ”en dommer ved Københavns Byret” eller ”landsdommer i Vestre Landsret”.

Sune Fischer, der er formand for Politi- og Retsreporternes Forening og journalist på Ekstra Bladets rets- og kriminalredaktion, mener, at nævnelse af dommeres navne er en chefbeslutning og forskelligt fra medie til medie.

SENESTE NYT

Flere nyheder